Joachim Moltke, Lystrup og Jomfruens Egede Godser, var sammen med sin driftsleder, Frank Lorentsen, og Flemming Kirkegaard, driftsleder på Engelholm Gods taget til Agromek i Herning for at se den nye Challenger RoGator 655C, som afløser en tilsvarende sprøjte der udfører sprøjteopgaver på de tre godser.

På standen blev de modtaget af direktør Anders Hansen, Karl Mertz, som har solgt sprøjten.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Allerede i 2010 leverede vi den første selvkørende RoGator sprøjte til de tre godser. På daværende tidspunkt var sprøjten en testmaskine, som fabrikken gerne ville have afprøvet under danske forhold, forklarer Anders Hansen

Centerophængt bom

Challenger Rogator 655C har en tank på 6.000 liter og drives af en Agco Power motor på 242 hestekræfter. For at gøre bommen stabil, er den ophængt midt i chassiset, og den 36 meter brede bom er opdelt i ti sektioner. Åbning og lukning af dyserne styres af GPS, og for at kunne få det til at arbejde sammen traktorerne, som anvendes på godserne, er der valgt et system fra JD.

- Da den selvkørende maskine både sprøjter og gøder, bliver det til cirka 8.500 hektar om året. Vi sætter derfor stor pris på maskinens kapacitet samt komforten i førerkabinen, siger Frank Lorentsen.

- Ud over vore egne marker køres der også lidt maskinstation med maskinen. Her sætter vi pris på at maskine let kan tilpasse sporvidden til de aktuelle forhold, og når vi sprøjter majs og vinteraps, er det ligeledes en stor fordel at frihøjden under maskinen kan øges til 120 centimeter, tilføjer Flemming Kirkegaard.

Hver dyseholder er monteret med to dyser, og føreren kan fra kabinen indstille, hvilke dyser der skal anvendes. På den nye maskine kan der åbnes for begge dyser samtidigt. Det giver føreren mulighed for at tilpasse væskemængden og trykket til et endnu større hastighedsinterval.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dæk med mindre tryk

Den nye Challenger RoGator 655C bliver leveret på Alliance 354 Agriflex. Dækket er et IF dæk, der kan bære det samme som et standarddæk men med et lufttryk der er 20 procent lavere.

Når afgrøderne tillader det, monteres sprøjten med dæk de er 710 millimeter bede.