P4G-topmødet skydes i gang fredag den 19. oktober, hvor deltagere fra 50 forskellige lande mødes, herunder stats- og regeringschefer fra blandt andet Vietnam, Sydkorea og Nederlandene, skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Miljø- og Fødevareministeriet oplyser, at i begyndelsen af oktober udkom FN's klimapanel med en ny rapport om den globale opvarmning, som peger på, at begrænsningen af global opvarmning kræver vidtrækkende omstillinger uden fortilfælde af enhver side af samfundet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dette bliver omdrejningspunktet for P4G-topmødet, hvor miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen skal være vært for to af topmødets tema-spor med fokus på løsninger på vandområdet og fødevare- og landbrugsområdet.

- Det er absurd, at så mange mennesker mangler mad, samtidig med at op mod en tredjedel af verdens fødevarer går til spilde. 12 procent har ikke adgang til rent drikkevand, og der er behov for nytænkning og handling. Bæredygtig fødevareproduktion og forbrug samt adgang til vand har afgørende betydning vores sundhed, miljø, natur og klima, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen i pressemeddelelsen.

De to tema-sessioner, som Jakob Ellemann-Jensen skal stå for, vil sætte fokus på rent vand, vandspild, afskovning, madspild og fødevaretab, fødevareforsyningssikkerhed, underernæring, plastik, landbrug og klimainvesteringer. Omdrejningspunktet er offentlige-private partnerskaber som virkemiddel til at udvikle og udbrede bæredygtige og markedsbaserede løsninger. Danmark har en lang tradition og erfaringer med offentlig-privat samarbejde, og disse vil også blive bragt i spil, skriver Miljø- og Fødevarestyrelsen.

- Det er i virkeligheden en slags gruppearbejde, som man husker det fra folkeskolen, hvor vi gerne vil have repræsentanter fra erhvervslivet til at tænke i nye løsninger sammen med repræsentanter fra myndigheder, investeringsfonde og interesseorganisationer. Det har vi gjort i årevis i Danmark, og det skal udbredes mere på globalt plan, så vi kan opnå endnu bredere forankring af arbejdet med at indfri FN's Bæredygtighedsmål, siger Jakob Ellemann-Jensen.