Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Over 10 meter i liften fra Kuhn

Af mod - 30. okt. 2017 KL. 06:35

  • ww268911_1
  • ww268911_2

Kuhn præsentere på Agritechnica nye lift-spredere med vingefang på over 10 meter

Franske Kuhn kan på Agritechnica vise producentens nye topmodel inden for liftophængte spredere i form af en 10,8 meter Kuhn GF 10812 spreder med 10 rotorer.

- Med en arbejdsbredde på 10,8 meter bliver den nye GF 10812 den største liftophængte vender i programmet, siger produktchef hos MI, Robert Vemmelund, som glæder sig over at have endnu en stor Kuhn græsmaskine at tilbyde til eksempelvis maskinstationerne. Til dem, der ønsker endnu højere kapacitet, leverer Kuhn også bugserede vendere med arbejdsbredder helt op til 17,2 meter.

Hurtigt og højt løft

HLC er et nyt Kuhn-system til løft af rotorerne, som gør det lettere at manøvrere ved kiler og under vending på forageren.

- Med HLC kan du, via liften og en traktorventil, hæve alle venderens rotorer 50 centimeter over jorden på under fem sekunder, forklarer Robert Vemmelund. På den måde kan du hurtigere vende i forageren og undgå at vende det samme materiale flere gange.

Rent foder

Kuhns vigtigste fokus i udvikling af græsmaskiner er at levere foder af høj kvalitet, og det gælder også de nye vendere.

- Rotorerne bevæger sig individuelt i forhold til terrænet, fortæller Robert Vemmelund, og forklarer, at de asymmetriske rivefjedre samt hjul tæt på fjedrene er medvirkende til at følge terrænet og minimere urenheder i foderet.

En anden detalje er den hydrauliske skråstilling, der sikrer at al materialet bliver på marken ved kantspredning. Hydraulisk skråstilling kan styres fra kabinen og er standard på GF 8712 samt ekstraudstyr på GF 10812.

Kompakt på vej

Sprederen særlige design gør dem meget kompakte under transport, hvor de fylder tre meter i bredden og henholdsvis 3,25 og 3,65 meter i højden. Tyngdepunktet ligger ifølge Kuhn langt fremme og sørger sammen med et affjedringssystem, for en rolig og stabil kørsel på vej.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame