Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Ottehjulet tyndingsspecialist

Af Niels Johan Juel Jensen - 15. jun. 2017 KL. 15:09

Efter succesen med den ottehjulede Komatsu Forest 931XC kommer Komatsu Forest 901XC, hvor der er lagt vægt på smidighed, manøvredygtighed samt stabilitet.

Komatsu Forest føjer nu en ny model til sin nye XC-produktserie. Der er tale om den såkaldte Komatsu Forest 901XC, som er målrettet udtyndingsopgaver i bakket terræn og blødt underlag. Det fortæller den danske importør Helms TMT-Centret A/S i en pressemeddelelse.

Her oplyses det, at der er tale om en ottehjulet model, hvor stabilitet, manøvredygtighed og lavt marktryk har været i højsædet i udviklingen. Den er bygget op på det klassiske Komatsu-koncept, hvor førehus og kran er centralt placeret af hensyn til tyngdepunkt og marktryk. Derudover nævnes også den såkaldte pendel bagaksel, som man også kender fra Komatsus sekshjulede skovningsmaskiner.

Krævende terræn

Den danske importør fortæller, at 901XC er udstyret med en en kraftig dieselmotor, der leverer høj motorkraft, samtidig med at den opfylder strenge miljøkrav. Den hydrostatiske, kraftoptimerede transmission skal bidrage til gode klatreegenskaber, mens maskinens trepumpe-hydraulik (3PS) leverer en strøm på 548 liter pr. minut ved 1500 omdr./min.

Det oplyses desuden, at tryk- og flowoptimeringen af 3PS gør det muligt at anvende flere kran- og hovedfunktioner samtidig, uden det går ud over den hydrauliske kraft.

Kabinen fremhæves for sin gode førerplads, oversigt samt en smart skærmplacering. Derudover sørger kabinenivellering for at sikre, at kabinen altid holdes vandret. Det samme gælder kranen, hvilket er en hjælp i krævende terræn.

Kabinen har høj luftstrøm for at skabe det rigtige indeklima samt et ergonomisk designet sæde med en valgfri, drejelig sokkel, der kan dreje 180 grader.

Det oplyses desuden, at der er en række muligheder at vælge imellem såsom ekstra opbevaringsløsninger, belysning og gulvvarme samt tre forskellige joysticksystemer - herunder EME.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame