Flere steder er der stor risiko for markbrande, men landmænd på Djursland har fundet deres forholdsregler, så de er klar, hvis uheldet er ude, og der er opstår brand på marken.

-Når mejertærskeren kører henover og slår en gnist, så i et normalt år, vil der være fugtighed på jorden, der gør, at det ikke får fat. I år er det en krudttønde, vi kører i, siger Hans Gæmelke til Tv2Østjylland.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hans Gæmelke tager sikkerhedsforanstaltning under høsten. En traktor holder ved siden af med en harve.

- Så har vi mulighed for at køre ud med harven og lave et brandbælte rundt omkring. Så kan vi forhindre og inddæmme branden, hvis den opstår, siger Hans Gæmelke til stationen, men det er ikke det eneste værktøj, som han kan tage i brug. Han har også en anden traktor stående med en tank bag på fyldt med vand, hvis uheldet er ude.

- Så kan vi køre ud med noget vand. Der er en slange bag på, så vi kan sprøjte, der hvor ilden er startet op og forhåbentlig få det afværget, siger Hans Gæmelke til Tv2Østjylland og tilføjer.

-Andre landmænd bruger også en vogn med gylle for at slukke ilden. Det er udmærket at køre gylle ud på ildebrand, det slukker under alle omstændigheder, siger Hans Gæmelke.