Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Optagning af roer blev igen et tilløbsstykke

Af mod - 30. okt. 2017 KL. 07:43

  • ww268916_1
  • ww268916_2
  • ww268916_3
  • ww268916_4
  • ww268916_5
  • ww268916_6
  • ww268916_7
  • ww268916_8
  • ww268916_9
  • ww268916_10

Da 'Roeforeningen' tog roer op på gammeldags maner i weekenden, blev det endnu en gang et stort tilløbsstykke.

De fire unge mænd i 'Roeforeningen' fik i weekenden knap 600 besøgende, da man tog roer op på foreningens to hektar med både foder og kålroer på Salling i det Nordvestjyske.

- Vi fik rigtig god hjælp fra vores kammerater til at få det hele til at lykkes på dagen, fortæller Peter Ibsen, den ene af medlemmerne i Roeforeningen.

Og der var virkelig noget at se til, lørdag den 28. oktober, hvor roerne røg op ad jorden. Roeforeningen havde nemlig sørget for, at de fremmødte kunne smage på kålroerne, da man har indledt et samarbejde med Spøttrup Kro, som sørgede for at lave frikadeller med stuvet kålrabi, som der kunne nydes i 'Roe-kroen', som blev anlagt i et maskinhus, lige ved siden af de to hektar roer, som hele otte gamle traktorer kørte på.

- Vi kørte med tre optagere, tre aflæssevogne, grønthøster til aftopning og en slæde til frilægning af roerne, fortæller Rasmus Timm, som også er én af de fire unge mænd bag roeforeningen.

Ikke uden udfordringer

Vejret var ikke helt med Roeforeningen, og formiddagen bød på byger og en frisk vind.

- Vejret kan vi ikke styre, men til trods for en meget kold, blæsende og våd formiddag, så var der klart flest mennesker om formiddagen. Mange af de fremmødte havde kombineret dagen med et besøg hos DM i pløjningen, som foregik på Mors, ikke mange kilometer fra vores arrangement, fortæller Emil Thorgaard Rasmussen, som også er én af de unge mænd i foreningen.

De gamle maskiner klarede næsten dagens udfordringer.

- Vi havde lidt udfordringer med en bundkæde på én af aflæssevognene, også sprang én af traktorerne ud af gear, på grund af en bolt, som skulle skiftes til en gearholder, men vi fik hurtigt løst udfordringerne og kom videre i dagens program. Vi går heldigvis ikke ned på grej, så hvis den ene aflæsservogn får problemer har vi to mere til at tage over, fortæller Rasmus Timm.

Efter 28 års stilstand

Alle tre roeoptagere klarede dagen med succes. Selv den Dronningborg Holbæk optager, som foreningen for en måned siden har hentet hjem fra en 92 årige landmand i Lihme på Salling.

Optageren havde stået stille siden 1989, hvor den nu 92 årige Niels Husted havde parkeret roeoptageren i ét af sine maskinhuse. I 1989 stoppede Niels Husted med at have malkekøer, og dermed var det også ovre med roedyrkningen for hans vedkommende.

- Heldigvis har han ikke solgt optageren, så da vi hørte om den var vi hurtig til at få den hentet hjem til foreningen, lyder det fra foreningen.

På dagen for optagningen kom 92 årige Niels Husted da også i marken for at se sin gamle optager tage roer op.

- Det var en fornøjelse at se, at den stadig kan køre uden problemer fortæller Niels Husted fra roemarken.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame