Rotter skal bekæmpes med alle tilrådighedværende midler.

- Ja, tænker nogen, de skal bare have noget rottegift hældt i nakken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Reglerne år 2019 foreskriver, at man kun må udlægge rottegift, når der er konstateret rotteangreb. Det er derfor ikke længere tilladt at have kasser med gift stående som permanent værn imod rotter.

Det skriver Byggeri & Teknik i en pressemeddelelse.

Bekæmpelse af rotter ved udlægning af rottegift må kun udføres af uddannede, autoriserede personer. Ejere af landbrugsbedrifter kan gennemgå et kursus og erhverve sig autorisation til rottebekæmpelse på egen landbrugsbedrift. Denne autorisation kaldes for R2 autorisation. Hvis ejeren af en landbrugsbedrift ønsker at en ansat skal forestå rottebekæmpelsen, skal den ansatte gennemgå en betydelig længere uddannelse på området end ejeren, idet den ansatte skal erhverve en R1 autorisation. I praksis vil det pga. krav til beskæftigelse og erfaring med rottebekæmpelse sjældent være muligt for en ansat at opnå en sådan.

Autorisationskursus

Som ejer kan du opnå en R2-autorisation til rottebekæmpelse ved at deltage i et heldagskursus.

Byggeri & Teknik I/S, Herning afholder R2-autorisationskursus tirsdag den 28. maj 2019. Bemærk at det alene er den, der er registreret i CVR-registret for landbrugsvirksomheden, som kan deltage i et R2 autorisationskursus. Hvis dit landbrug ejes af et selskab, er det ejerforholdene som afgør hvem der er berettiget til at deltage som ejer, i et R2-autorisationskursus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at deltage, er det derudover et krav at man besidder et gyldigt sprøjtebevis eller gyldigt sprøjtecertifikat.Byggeri & Teknik I/S udbyder et R2 autorisationskursus i samarbejde med Nomus A/S, som forestår undervisningen og prøveaflæggelsen. Nomus A/S arbejder med skadedyrsbekæmpelse, primært indenfor jordbruget.