Alle økologiinteresserede er velkomne, når Seges for første gang afholder arrangementet Store Markdag på Stenalt Gods. Her er det muligt at blive klogere på nye strategier, markforsøg og teknologi i økologisk planteavl, skriver Seges.

Til arrangementet vil der komme bud på, hvad der skal dyrkes på fremtidens økologiske marker, og hvordan.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Første gang

Det er første gang Seges Økologiinnovation inviterer landmænd til en samlet markdag, hvor man både kan høre om, hvordan satellitter og data kan fremtidssikre økologisk landbrug, det vigtige valg af maskinløsninger og de nyeste efterafgrødeblandinger.

- Vi har valgt at samle en bred pallette af økologirådgivere, nogle maskinhandlere, forskere og andre specialister. Det gør vi, fordi det skal være en dag hvor deltagerne kan få nyt fokus på økologisk planteavl og på nogle af de utallige muligheder der findes for at kunne blive inspireret til at udvikle sit landbrug, siger Sven Hermansen, der er chefkonsulent ved Seges Økologiinnovation.

Dagens program

Dagen på Stenalt Gods forløber med tre forskellige spor, hvor der i første omgang er mulighed for at se forsøg og demoer i marken. Det er blandt andet efterafgrødeblandinger, gødningsstrategi i vinterraps, radrensning, onland-pløjning og dyrkning af hamp og frøgræs.

Det andet spor er en maskinudstilling med maskiner til strigling, radrensning, stubharvning, havreafskalning og korntørring- og rensning. Som den tredje aktivitet er der indendørs workshops og præsentationer af forskningsresultater, digitale løsninger og ikke mindst de lokale økologirådgiveres bud og løsninger på de største faglige udfordringer i økologisk planteavl med efterfølgende diskussion.

- Når vi har fået lov til at være på Stenalt Gods, vælger vi naturligvis at fokusere på de der anvendes her. Det er i sig selv et meget inspirerende landbrug, men vi går lidt dybere i analyser af maskinparken med hjælp fra Henning Lyngvig fra Danske Maskinstationer. På den måde skulle deltagerne gerne gå hjem med viden om både markdrift og nye digitale løsninger, siger Sven Hermansen.