Husdyrbrug i Danmark skal overholde krav om bedst tilgængelig teknik. BAT-kravene har betydning for hvilke staldtyper og miljøteknologier, de enkelte husdyrbrug kan vælge mellem, når de vil etablere sig, udvide eller ændre deres produktion.

Det samlede faglige grundlag bag BAT-kravene stammer fra 2011 og bygger blandt andet på viden om landmændenes omkostninger til at etablere og drive de enkelte staldtyper og teknologier og på viden om miljøeffekterne af staldtyper og teknologier. Efter en årrække er det tid til at opdatere grundlaget med nyeste viden om udviklingen indenfor økonomi, teknologi og miljø. Herunder vil EU's BAT-konklusioner om svin og fjerkræ også indgå, skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Opdateringen blev aftalt under udarbejdelsen af husdyrbrugsloven i 2017. Miljø- og fødevareministeren besluttede at sætte projektet i gang i forbindelse med justering af BAT-kravet for kvæg i 2018.

Miljø- og Fødevareministeriet er projektejer og har nedsat en følgegruppe med relevante parter. Aarhus Universitet og Københavns Universitet vil stå for at udføre den faglige opdatering med sparring fra erhvervet.

Da der også skal udarbejdes nyt fagligt materiale er tidsplanen for det faglige projekt to år. Derefter kan der blive tale om at justere et eller flere BAT-krav i husdyrreguleringen.