63,7 procent af danskerne tror i høj grad eller i nogen grad på, at det er realistisk at omlægge dansk landbrug til 100 procent økologi inden 2050. Kun 10,2 procent af danskerne tror slet ikke på idéen.

Det glæder formand for Økologisk Landsforening, Per Kølster. Det ligger i forlængelse af Økologisk Landsforenings egne målsætninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er rigtigt spændende, når politikere tør sige noget de rer visionært. Og på den måde, er det i tråd med vores tanker og visioner for økologiens udbredelse i Danmark, siger formand for Økologisk Landsforening Per Kølster.

Formanden kalder det en realistisk målsætning at forandre landbruget til en 100 procent økologisk drift.

- Vi har en meget klar overbevsining om, at det godt kan lade sig gøre. Der er ikke tale om drømmeri. Men en tanke om, at landbruget kan forandre sig. Ligesom landbruget i øvrigt har forandret sig meget i de senere år, til at bruge mere kemi, så mener vi, at det sagtens kan ændres den anden vej igen, siger Per Kølster.

Formanden for Økologisk Landsforening er ikke overrasket over, at danskernes holdning til økologi falder ud som det gør.

- Det, at svarene falder ud som de gør, undrer mig ikke. Som befolkning er danskerne meget bekymrede over de fødevarer og den udvikling, der foregår i landbruget i dag. Og der har økologien nogle gode bud på, hvordan man løser udfordringerne, siger Per Kølster.