Coop har netop introduceret Coop Crowdfunding, en digital platform på nettet, hvor private danskere kan støtte gode projekter eller låne deres sparepenge til de producenter, som vil skabe fremtidens fødevarer. Økologisk Landsforening samarbejder med Coop om tre konkrete crowdfunding-projekter, hvor alle danskere kan nu støtte en god sag, gøre en forskel og få en belønning tilbage.

- I Økologisk Landsforening ønsker vi at udvikle landbruget i en grønnere retning. Og når danskere lægger flere og flere øko-varer i indkøbsvognen, ved vi, at mange deler vores ønske om at gøre en forskel for naturen, dyrene og vores egen sundhed. Men vi er mange, der ønsker, at udviklingen skal gå hurtigere. Gennem crowdfunding får alle danskere nu mulighed for at støtte Danmarks økologiske udvikling direkte på en ny og mere personligt måde, siger Henriette Winther, chefkonsulent for innovation og afsætning i Økologisk Landsforening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fem øko-landmænd viser vejen

Økologiske landmænd vil gerne gøre mere ved klimabelastningen fra landbruget. Men de har brug for hjælp til at finde de største klimaløsninger på deres gård. Et nyt klimakatalog viser 40 klimaløsninger, og med støtte fra crowdfunding lægger Økologisk Landsforening kataloget i hænderne på alle Danmarks 3.300 økologiske landmænd. Samtidig udpeges fem økologiske landmænd til at være klimafrontløbere.

De fem landbrug kan tilsammen spare mindst 400 ton klimagas årligt. Det samme som klimabelastningen fra 135 danskeres årlige fødevareforbrug. Læs mere om projektet her.