Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Øktober-kampagne: Landbruget bruger for meget planteværn

Af ame - 11. okt. 2017 KL. 12:47

51 procent af danskerne mener, at det konventionelle landbruget bruger for mange sprøjtemidler - konkluderer DN og Coop.

Hele oktober måned sætter Danmarks Naturfredningsforening og Coop fokus på økologi som det sprøjtefrie alternativ til traditionelle fødevarer.

Det gør de i deres fælles Øktober-kampagne. Ifølge Danmarks Naturfredningsforening, mener 51 procent af de adspurgte, i en undersøgelse som Danmarks Naturfredningsforening og Coop har lavet, at det konventionelle landbrug generelt bruger for meget sprøjtegift. Det skriver Danmarks Naturfredningsforening på sin hjemmeside, men de uddyber ikke, hvordan undersøgelsen er foretaget, og hvor mange personer de har spurgt.

Øktober-kampagnen

- Mange miljøministre har gennem tiden prøvet at få landbruget til at sætte sprøjtegiftforbruget ned. Hidtil uden held. Det er hverken naturen, danskerne eller landbruget tjent med. Vi ønsker ikke et landbrug på sprøjten, siger Ella Maria Bisshop-Larsen, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Danmarks Naturfredningsforening ønsker at sætte ekstra skub i økologien som det sprøjtefrie alternativ til de traditionelle fødevarer - under overskriften 'Et Sprøjtefrit Danmark'.

Over 2.000 ton sprøjtemidler

- Danmarks Naturfredningsforening arbejder for, at vi på sigt omlægger til 100 procent økologi for at undgå sprøjtegifte. Det er også et samfundsansvar, som vi alle kan være med til at løfte, siger Ella Maria Bisshop-Larsen.

- Inden for alle slags pesticider er der mindst et af hver slags, vi ved, er skadeligt for menneskets hjerne. Nogle af dem fordi de er målrettet til at skade nervesystemet hos skadedyr. Vi kender allerede 100 pesticider, som kan føre til symptomer fra hjernen. Og vi regner med, at de alle er farlige, specielt for fostre, siger Philippe Grandjean, der er professor i miljømedicin og forskningsleder på SDU, til Danmarks Naturfredningsforening.

Sammen med seks andre forskere skrev han, ifølge Danmarks Naturfredningsforening, sidste år en videnskabelig rapport for Europa-parlamentet, der anbefalede EU at satse helt eller delvist på økologien for at mindske borgernes indtag af sprøjtegiftrester.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame