Enhedslistens fødevareordfører Per Clausen går til angreb mod næstformanden i Landbrug & Fødevarer, Lars Hvidtfeldt, der angiveligt skulle have udtalt, at Landbrug & Fødevarer "ikke i år føler sig forpligtet til at yde erstatning til økologiske æbleavlere, hvis de får deres høst forurenet med prosulfocarb".

Per Clausen har bedt fødevareminister Dan Jørgensen (S) om en kommentar til udtalelsen fra Lars Hvidtfeldt, og ministeren "forventer, at de gennemførte tiltag, herunder erhvervets handlingsplan for at forebygge spredning af prosulfocarb, viser sig at virke":

Artiklen fortsætter efter annoncen

Find en løsning

- For mig er det imidlertid afgørende, at økologiske æbleavlere ikke lades i stikken på grund af en forurening som de ikke har aktier i. Hvis årets høst igen bliver forurenet med prosulfocarb, er det aftalen, at jeg skal mødes med Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer og drøfte dette.

Jeg forventer i så fald, at Landbrug & Fødevarer finder frem til en løsning, så berørte frugtavlere kompenseres. Jeg har - uanset den refererede udtalelse - svært ved at forestille mig nogen anden udgang på den sag, siger Dan Jørgensen.