Vandcenter Syd, som forsyner rigtig mange fynboer med rent drikkevand, stiftede i 2007 G.O. Andrups Grundvandspris for at sætte fokus på grundvand og drikkevandskvalitet og ikke mindst den indsats, der gøres for at beskytte grundvandet til gavn for fremtidens generationer.

Denne pris kan tildeles alle, der gennem konkrete praktiske tiltag, forskning eller andet virke har bidraget med en ekstraordinær, væsentlig, nytænkende eller årelang/livslang indsats i relation til grundvandsbeskyttelse. Kandidater til prisen kan således være en eller flere personer, en institution, en virksomhed, en organisation eller et offentligt embede. Prisen uddeles hvert år ved Dansk Vand Konference

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det store privilegium, at vi som befolkning kan hente det reneste grundvand op som drikkevand, er ikke en selvfølge. Det kræver konkrete bæredygtige løsninger på de arealer, der ligger over vores allesammens guldåre. At blive belønnet med denne pris gør os stolte og motiverer til en yderligere indsats til gavn for næste generation, siger fondens direktør Kim Qvist, som tog imod prisen i går, tirsdag d. 13 november, på Dansk Vandkonference 2018.