Økologi handler ikke kun om økologiske råvarer. Økologi handler også om, at personalet i køkkenerne er fokuseret på sæson og tilberedning, og at de ansatte udviser en høj faglig stolthed, der smitter af på deres kollegaer, på deres arbejdsplads og på andre køkkener. Kandidaterne til De Økologiske Køkkenroser er derfor først og fremmest udvalgt efter, om de har en stærk økologiprofil.

Andreas Buchhave, chefkonsulent ved Landbrug & Fødevarer, og jurymedlem siger:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For os i juryen handler det altså ikke det om, hvorvidt køkkenet har et guld, sølv eller bronzemærke i økologi. Derimod handler det om den proces, køkkenet har været igennem for at få økologien indført i køkkenet og ikke mindst den indsats, som ligger bag.

De otte nominerede køkkener er derudover alle mestre i at få maden til at passe til de mennesker, der skal spise den.

- Fælles for de nominerede er, at det alle er institutioner, hvor arbejdet med økologien ikke står alene, men går hånd i hånd med et stærkt fokus på den gode måltidsoplevelse og maddannelse. Og så er alle de nominerede meget optaget af at anvende gode, friske råvarer i sæson og sikre en god balance mellem grundsmage og teksttur, siger Andreas Buchhave.

Sidst, men bestemt ikke mindst har køkkenerne fokus på at kompetenceløfte medarbejderne, så de er fagligt rustet til at håndtere en økologisk produktion.