Det er de færreste, der ikke har opdaget den store opmærksomhed, som en artikelserie i magasinet Samvirke med fokus på pesticider, har skabt på det seneste. Både i landbruget og i den brede befolkning. Iført beskyttelsesdragter og gasmasker indtog personerne på billederne konventionelle grøntsager for at illustrere problematikken omkring pesticidrester i fødevarer.

På Økologisektionen under Landbrug & Fødevarers årsmøde i Skjern Enge, var disse billeder også et emne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I Landbrug & Fødevarer skal vi holde os for gode til at gøre den økologiske produktionsform til prygelknabe, uanset hvilke kampagner, der iværksættes fra andre organisationer. Den seneste tids hidsige debat om Samvirkes forsidebillede viser atter en gang, at vi bevæger os i et meget følsomt farvand. Vi går ikke ind for skræmmekampagner. Modsat skal der være plads til at give forbrugerne oplysninger om, hvad det er, de betaler for, når de køber økologisk, sagde Hans Erik Jørgensen, der er formand for L&F's Økologisektion.

Han understregede desuden, at han naturligvis ikke mente, at økologien er en del af problemet, men derimod en del af løsningen.

- Det er ærgerligt, at der bliver brugt unødig meget krudt på at trække hinanden i håret, konventionelle og økologer i mellem. Vi lever i en markedsdrevet virkelighed, hvor man må gøre det, man er bedst til. Og det skal der være plads til at fortælle om på en ordentlig måde. Hvorfor så denne modvilje mod økologien, som vi oplever nogle gange? Tror man virkelig på, at det er økologien, der er årsagen til problemet, når politikere og grønne organisationer strammer skruen overfor erhvervet? Jeg tror det ikke. Jeg har valgt at være økologiformand i en organisation, hvor vi ser økologien som en del af løsningen ? ikke som en del af problemet. Det skal vi alle sammen holde fast i, også når bølgerne går højt, sagde Hans Erik Jørgensen fra talerstolen som en del af sin indledende beretning.