Regeringen vil hæve ambitionerne for mere økologi i Danmark - som udgangspunkt med det mål at fordoble det økologiske areal, eksporten af økologi og danskernes forbrug af økologi i 2030, skriver L&F i en pressemeddelelse. Til dette har Hans Erik Jørgensen, formand for økologisektionen hos Landbrug & Fødevarer, her givet en kommentar:

- Landbrugs- og fødevareerhvervet i Danmark har altid været gode til at tilpasse sig og producere dét, forbrugerne efterspørger, og det har vi vist, at vi også kan i forhold til økologi. Det skal vi selvfølgelig fortsætte med, og vi hilser derfor også velkommen, at der er politiske partier, der bakker op om den udvikling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er dog helt afgørende for Landbrug & Fødevarer, at de tiltag, der iværksættes, understøtter en markedsdrevet udvikling. Grundlaget for at øge det økologiske salg og omlægge yderligere areal i den størrelsesorden som regeringen foreslår, er først og fremmest, at der er købevillige forbrugere - både nationalt og internationalt. Samt at danske økologiske landmænd og virksomheder er konkurrencedygtige leverandører.

- Vi skal sørge for at være i front, både fagligt og markedsmæssigt, hvis vi skal opnå en langsigtet og robust udvikling af den danske økologiske sektor. Det håber jeg, at vi kan få opbakning til hos den nye regering.