Økokyllinger har flere campylobacter-bakterier end staldkyllinger. Bakterien findes i naturen, og økokyllinger udsættes for den via deres frie liv, hvilket er årsagen til, at målinger fra DTU Fødevareinstituttet viser, at i 2013 var 90,3 procent af de økologiske slagtekyllinger smittet med campylobacter-bakterier, mens det gjaldt for 28,2 procent af de konventionelt opdrættede kyllinger. Det skriver Økologisk Landsforening.

- Økologiske kyllinger er mere udsatte for campylobacter i og med, at de har adgang til naturen. Uanset hvilken kylling eller andet fjerkræ, man vælger, så skal man altid holde god køkkenhygiejne og gennemstege kødet. Når man gør det, er campylobacter ikke noget problem, men derfor arbejder vi alligevel på at reducere forekomsten. I øjeblikket ser vi frem til resultaterne af forsøg med et danskudviklet system, som ved en kombination af damp og ultralyd kan slå bakterier ihjel på slagteriet, siger Sybille Kyed, fagpolitisk chefkonsulent i Økologisk Landsforening.