I alt har mere end én million gæster nu været med til at lukke de økologiske køer på græs, siden den første Økodag løb af stablen i 2005. I går satte eventen igen rekord med 247.000 gæster. Præcist klokken 12 åbnede staldportene på 75 økologiske gårde, og øko-køerne hoppede og sprang ud på marken.

- Det er fantastisk, at så mange danskere år efter år tager ud og deler oplevelsen af de dansende øko-køer med de økologiske landmænd til Økodag. Det er utroligt smittende at mærke køernes begejstring for at komme ud på marken, og her oplever danskerne "live", hvilken forskel de gør, når de køber økologisk mælk, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening og påpeger, at man som forbruger kan være med til at sætte køerne fri ved at vælge øko-mælk.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

En sjov og vigtig dag

Blandt de tusindvis af tilskuere til køernes forårskåde dans, var Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary og kronprinsparrets tre yngste børn, der sammen med Fødevareminister Dan Jørgensen markerede Ø-mærkets 25-års fødselsdag ved den officielle åbning af Økodag på gården Bækkenstoft i Lejre Kommune på Sjælland.

- Det er rigtigt sjovt at se køerne, der danser omkring på markerne, til denne øko-folkefest. Men en sådan dag er ikke kun for sjov. For mig er det rigtigt vigtigt, at danske børn kommer ud på landet og ser, hvor deres mad kommer fra. Det er med til at forme dem som forbrugere, der senere i livet bedre kan tage stilling til, om det dyrevenlige Ø-mærke for eksempel skal være på deres mælkekarton, siger fødevareminister Dan Jørgensen.

Økodagen gennemføres af Økologisk Landsforening i samarbejde med de økologiske mejerier Arla, Naturmælk, Thise, Them, Øllingegaard og Hansens Is.