- Det er fantastisk dejligt, at så mange mennesker tager ud for at opleve det økologiske landbrug på første hånd, når de økologiske landmænd inviterer. Økodag er virkelig en festdag for både dyr og mennesker. Man kan ikke undgå at blive smittet af køernes begejstring, når de løber deres kåde forårsløb.

Det siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, efter at søndagens økodag, hvor de økologiske køer bliver lukket ud på græs, satte tilskuerrekord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

193.000 personer gæstede de 70 gårde rundt i landet, der kl. 12 åbnede staldportene.

En af de gårde var Bækkenstoft i Kirke Hyllinge på Sjællland, hvor også fødevareminister Dan Jørgensen (S) var med til at lukke køerne ud i det fri. Her var ca. 7.000 gæster, fortrinsvis fra hovedstadsområdet, mødt op for at byde gårdens 200 økologiske malkekøer velkommen udenfor.

- Det er en fornøjelse at se, køerne springe ud på markerne, og det er især godt at se så mange børn her. Børn er fremtidens forbrugere, og jeg synes, det er vigtigt, at børn ved, hvor maden kommer fra, og hvad forskellen er på økologisk og konventionelt landbrug, siger Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.

Økodagen gennemføres af Økologisk Landsforening i samarbejde med de økologiske mejerier Arla, Naturmælk, Thise, Them og Øllingegaard.