Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Nyt ulveangreb koster syv får livet

Af mbl - 20. mar. 2017 KL. 10:49

Så har et ulveangreb igen kostet liv i en fåreflok.

Efter en måneds ro kostede et nyt ulveangreb på naturplejefårene i den vestjyske ulvezone natten til fredag hele syv får livet på heden ved Sandfær Plantage mellem Holstebro og Ulfborg.

Jørgen Blazejewicz fra Storålam skriver på facebook:

- Natten til fredag fik vi så taget syv får ude ved Sandfær efter der i lang tid har været ro på. Dyrene ankom torsdag sidst på eftermiddagen og fredag morgen lå der syv døde. Ved Sørvad hvor vi havde det seneste angreb for cirka en måned siden er der ikke sket noget i mellem tiden, det er vel cirka fire kilometer øst for hvor der nu var angreb. Spændende om to strømførende tråde kan stoppe dette?.

Storålam manglede græs til fårene, da fårehyrderne efter vinterens stribe af ulveangreb havde flyttet mange af fårene væk fra naturpleje-områderne. Den tilsyneladende længere tids ro hos den store flok får, der i midten af februar blev angrebet på en kløvergræsmark ved Sørvad, gjorde, at Storålam forsøgte at sende fårene tilbage til den nærliggende hede, blot fire kilometer fra det seneste angreb. Her var der endnu ikke sat el-tråde op. Det sker angiveligt først i starten af april.

Fårene er i løbet af weekenden flyttet væk fra heden ved Sandfær Plantage.

Angrebet betyder, at i alt 26 får alene i år er angrebet af ulven i den vestjyske ulvezone. Langt størstedelen tilhører Storålam. Den vestjyske ulvezone er oprettet for at give fåreavlere mulighed for at få statsstøtte til såkaldt ulvesikker indhegning i området, hvor det formodes, at et ulvepar har slået sig ned.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame