Miljøstyrelsen har godkendt Mustang forte til forårsbekæmpelse af ukrudt i korn - både i vintersæd og i vårsæd. Mustang forte indeholder tre aktivstoffer. To velkendte - florasulam og 2,4-D, der kendes fra eksempelvis Catch, samt et helt nyt aktivstof aminopyralid, som endnu ikke tidligere har været godkendt i Danmark.

Én liter Mustang forte svarer til omtrent 0,7 liter Catch plus 10 gram aminopyralid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det nye aktivstof aminopyralid har hormoneffekt og hører til samme gruppe af aktivstoffer som dem, der findes i Matrigon og Galera. Aminopyralid er altså ikke et SU-middel og vil derfor med fordel kunne anvendes i en strategi for at mindske risikoen for udvikling af herbicidresistens.

Aminopyralid har en vis persistens og virker derfor så længe i jorden, at der ikke kan dyrkes eksempelvis bederoer, bælgplanter, kartofler og visse grøntsagsafgrøder året efter anvendelsen af Mustang forte.

Skal bruges i foråret

Mustang forte er godkendt til brug vintersæd i foråret med op til 1,0 liter pr. hektar afhængig af afgrødens udviklingstrin. I vårsæd må der bruges op til 0,75 liter pr. hektar. Behandlingsfristen er afgrødens vækststadium 32.

Midlet bekæmper en lang række bredbladede ukrudtsarter som agersennep, agertidsel, brandbæger, burresnerre, fuglegræs, gul okseøje, haremad, hvidmelet gåsefod, hyrdetaske, kamille, kiddike, kornblomst, kornvalmue, markforglemmigej, mælkebøtte, natlimurt, pileurt, raps, sort natskygge, svinemælk med flere.

Dow AgroScience, som markedsfører midlet, oplyser, at midlet kan købes fra foråret 2011, men kan endnu ikke oplyse prisen.