Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Nyt liv til gammel spreder

Af mod - 1. mar. 2018 KL. 07:21

  • ww283297_1
  • ww283297_2
  • ww283297_3
  • ww283297_4
  • ww283297_5
  • ww283297_6
  • ww283297_7
  • ww283297_8

Stolbrolykke Maskinstation har opgraderet en ældre staldgødningsspreder til Isobus-styring og dosering af mængde efter vejeceller samt spredning efter tildelingskort.

Ældre og brugte maskiner bliver i højere grad optimeret til, at kunne indtræde i præcisionsverdenen anno 2018, og det samme gør sig gældende hos Stolbrolykke Maskinstation på Als.

Thorsen-Teknik har for nyligt opgraderet den ældre RKM-staldgødningsspreder til at kunne følge selv helt moderne spredere med blandt andet Isobus samt dosering af mængde efter vejeceller og spredning af materiale efter tildelingskort.

Thorsen-Teknik fortæller, at den præcisionsmæssige udvikling er eksploderet og mange ældre maskiner står nu for udskiftning. Det kan være en stor investering når maskinparken skal opdateres og tilvænningen til nye maskiner kan være kompliceret. Mange er ikke bekendte med eftermonteret præcisionsudstyr, som giver de eksakt samme muligheder for teknologisk højpræcision som på nye maskiner.

Eftermonteret vejeceller

Den ældre RKM staldgødningsspreder har fået monteret Isobus-systemet Athene, som ifølge Thorsen-Teknik er et nøjagtigt, hurtigt reagerende og brugervenligt regulerings- og kontrolsystem til spredere.

Systemet optimerer nøjagtigheden af spredningsmængden, som ifølge Thorsen-Teknik sikre en bedre udnyttelse af forskellige bulkprodukter. Sprederen har oven i købet fået eftermonteret vejeceller, hvilket giver et præcist overblik over mængden af udspredningen styret af samme Athene modul.

Thorsen-Teknik fortæller, at når der kommer vejeceller på, er det vigtigt, at der er tilt-sensor monteret, da vejningen eller vil være ipræcis i kuperet terræn. Vejecellerne er eftermonteret ved buggi akslen og i prodsøjet der kan fås som originalt Scharmüller kugletræk med indbygget vejecelle.

Spredning efter tildelingskort

Athene Isobus-løsningen gør også, at møgsprederen nu er blevet opgraderet til, at kunne håndtere doseringskontrol og variabel spredning efter tildelingskort, dette kræver blot at den Isobus-konsollen som benyttes, også understøtter dette. Møgsprederen har også funktionerne Auto start / stop på forageren, overvågning af omdrejningerne på sprede-tallerkner og meget mere.

Thorsen-Teknik fortæller , at Isobus-systemet Athene kan også bruges på andre typer spredere, som eksempelvis kalkspredere.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame