Hamlet Protein gør sig klar til global vækst med udnævnelsen af Kjeld Johannesen, administrerende direktør hos Danish Crown, som ny bestyrelsesformand pr. 1. januar 2016.

Kjeld Johannesen tager plads ved bestyrelsesbordet hos Hamlet Protein efter 27 år i Danish Crown. Under Kjeld Johannesens lederskab har den andelsselskabsejede virksomhed udviklet sig til at være verdens største svinekødseksportør og Europas største producent af svinekød.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nye ejere ser potentialet

Søgningen efter en ny bestyrelsesformand gik i gang efter, at Altor Fund IV og Goldman Sachs Merchant Banking Division overtog Hamlet Protein i September 2015.

Begge ejere ser store muligheder i at løfte virksomheden til det næste niveau som en global leder indenfor ernæring til ungdyr.

Den rigtige til jobbet

Ifølge CEO for Hamlet Protein, Søren Munch har Kjeld Johannesen lige præcis den rette erfaring og kompetencer, der skal til for at støtte Hamlet Protein i at realisere dets potentiale.

- Kjeld Johannesen kommer med en meget værdifuld kombination af dansk know-how og en global tankegang. Med hans stærke fokus på internationalisering, har han opbygget en af Europas ledende fødevarevirksomheder, siger Søren Munch.

- Med sig fra Danish Crown har Kjeld Johannesen en unik forståelse for de udfordringer, som landmænd står overfor, når produktiviteten skal løftes i deres landbrug. Mange af de udfordringer er de samme, som Hamlet Protein hjælper landmænd med at løse ved at anvende skræddersyede ingredienser til foder til unge dyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En spændende udfordring

Efter 45 år i slagteribranchen, ser Kjeld Johannesen frem til at arbejde med nye aspekter i industrien.

- Hamlet Protein har bevist, at de har en vigtig rolle at spille i den internationale kødfremstillingsindustri, siger Kjeld Johannesen.

- Fra at have fulgt virksomheden fra sidelinjen igennem årene, bliver det nu en spændende udfordring for mig at tage del i virksomhedens fremtidige vækst og udvikling.