GEA Farm Technologies Mullerup A/S præsenterer en ny fuldfoderblander med navnet MixFeeder Pro til automatisk fodring.

Det nye er et patenteret tilt-blandeprincip, som muliggør en hidtil uhørt god blandekvalitet, der giver en homogen og ens blanding uanset mængde, volumen og struktur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed sikres en optimeret foderoptagelse og foderudnyttelse hos malkekøerne.

Desuden fremhæves et minimalt energiforbrug.

På skinner

MixFeeder Pro-fodervognen er skinnehængt, batteridrevet og computerstyret. Styringen sikrer ifølge GEA Farm Technologies Mullerup indvejning, blanding, udfodring og dataopsamling ganske som en traditionel, automatisk skinnehængt fodervogn. Men selve vognen er designet efter vertikalblande-princippet Det vil sige, at en centralt placeret, lodret blandesnegl mikser foderet, samtidig med at en vippebevægelse af hele blanderen sikrer, at alt foder tipper ind imod sneglen.

Kombineret med hældningsvinklen på væggene sikres det, at der ingen blinde vinkler findes i vognen, hvor der kan ske en foderophobning, idet foderet selv vandrer ind mod sneglen.

Fodring fra toppen

Distribution sker, i modsætning til traditionelle fodervogne, fra den øvre vognkant via en elevator fra karret og ud på foderbordet via en sliske.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er således ingen låger eller lemme i selve karret, hvor der kan komme foder i klemme, og samtidig sikrer designet en jævn og ensartet uddosering.

Der har i forbindelse med udviklingen af den nye mikservogn være fokuseret på at forhindre ophobning af foder i hjørner og samtidig sikre en fuldfoderblanding med et 100 procent homogent blandingsforhold samt udfodring af en mere kompakt TMR-blanding uden klumper for at forhindre, at køernes sorterer i foderet.

Lavt energiforbrug

Et andet væsentligt fokus i udviklingen har været energiforbruget, hvilket ifølge GEA Farm Technologies Mullerup er reduceret til et minimum med en blandesnegl med forholdsvis lille diameter og en kort blandetid i kraft af karrets vippebevægelse.

- Det er ganske enkelt, men genialt, fordi blandeprincippet bringer foderet til sneglen og ikke omvendt, lyder det fra GEA Farm Technologies Mullerup.

Det er opgså dette princip, som har sikret MixFeeder Pro tre nyhedssthjerne på Agromek.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rustfrit fordelerbord

GEA Farm Technologies Mullerup viser desuden en ensthjernet nyhed, fodermagasinet GM17, der er firmaets nye rustfriefordelerbord, der er udviklet i samarbejde med firmaets kunder for at give robusthed, lang levetid, nem installering og service samt optimal sikkerhed.dals