Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Nyhed i Lexion-lillebror

Af Helge Plougmann Nielsen - 10. aug. 2018 KL. 09:00

  • ww301852_1
  • ww301852_2
  • ww301852_3

Claas lancerer Tucano med sidenivellering, og i kabinen får Tucano en ny Cebis terminal og et nyt betjeningspanel

Claas Lexion er toppen af tærskere fra den tyske producent, og her i landet overskygges modellerne i den mindre Claas Tucano-serie fuldstændig af de berømte storebrødre. I mange af vore nabolande er Tucano en populær mejetærsker, og med introduktionen af den nye topmodel, Tucano 580, der er en hybridmaskine med en korntank på 11.000 liter og en motor på 381 hestekræfter, løber Tucano fra mange af de mindre rystermodeller i Lexion-serien. I modsætning til hybridmaskinerne i Lexion-serien, der er med to rotorer, så kombineres APS-tærskeværket i Tucano 580 med en enkelt rotor.

De 13 modeller i Tucano-serien køer alle med Mercedes Benz motorer, der overholder stage V emissionskravet. Motorerne er med Dynamic Power, der sparer brændstof ved at effekten automatisk tilpasses behovet, og som kun går 850 o/min i tomgang og 1.900 o/min, når der høstes.

Større kapacitet på sidehæld

Ud over den nye topmodel, introducerer Claas også Montana-begrebet i Tucano-serien. Montana betyder på Claas sprog, at mejetærskeren er bygget til at arbejde i terræn med sidehæld. På bakker med et sidehæld på op til 18 procent retter et avanceret hydrauliksystem mejetærskeren op til vandret. Det giver optimale betingelser for tærskeværket, og resultatet er større kapacitet og et mindre spild. To mejetærskere med rystere og tre hybridmaskiner i Tucano-serien kan leveres som Montana.

Nyheder før Lexion

Tucano kom før Lexion med den nye og bredere kabine, og nu overhaler lillebror igen Lexion ved at komme med en ny Cebis terminal og ny armlænskontrol.

I kombination med det nydesignede armlæn giver den nye Cebis-terminal føreren mulighed for, intuitivt at styre alle de vigtigste funktioner i mejetærskeren. Lige som før kan Cebis styres ved hjælp af et kontrolpanel, men føreren har nu også direkte adgang til alle funktioner på den nye touchskærm. En berøring af tærskesymbolet aktiverer eksempelvis den brugervenlige dialog for justering af cylinderhastigheden. Indstillingen er intuitivt, og sker lige som indstillingen på en smartphone. Alle vigtige maskinfunktioner kan også justeres direkte ved hjælp af kontakter på armlænet. I Cebis kan føreren definere specifikke maskinstyringsfunktioner, som derefter hurtigt kan aktiveres med knapper på Cmotion kørehåndtaget.

Terminalen kan svinges fra sin normale position i førerens synsfelt, helt om på højre siden af armlænet. Det giver føreren frit udsyn til hele skærebordet når den første omgang om marken høstes.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame