Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Nye vogne og kroghejs med hjultræk fra Metsjö

Af joa - 12. sep. 2018 KL. 12:00

De nye vogne med hjultræk kan snildt klare hårdt terræn, siger producenten.

Så er der produktnyt fra fra den anden side af Øresund. Den svenske vognproducent Metsjö lancerer nemlig nye vogne og kroghejs med hjultræk. Og netop det nye hydrauliske hjultræk tilbydes som en mulighed på 18 ton og mere til MetaQ-, MetaDump- og MetaFlex-modellerne.

Traktorens hydraulik bruges normalt til hjultræk på op til 400 bar. Akseldrevet kan køres både baglæns og fremad i et to-trins-system. Trækkraften finder sted, hvor vægten er placeret, hvilket giver optimal jordforbindelse. En ny konstruktion af akslerne øger også den mulige belastningsvægt til 11 tons/aksel i et offroad-miljø, som på treakslet giver en mulig totalvægt i et 36 ton i terræn.

- Med de nye kroghejs og vogne kan vi tilbyde landmænd og entreprenører en endnu mere højtydende transportmåde i terræn. Den nye aksel med kørsel er meget overkommelig for dem, der arbejder i områder med vanskelige terrænforhold og vil blive værdsat af mange, siger Anders Ivarsson fra Ivarssons i Metsjö AB.

De tekniske detaljer

De nye MetaFlex 50-65 og 60-75 gearkasser er baseret på Metsjös nye skiftesystem med 22 procent øget kapacitet, der håndterer kasselængder fra 5-6,5 meter og 6-7,5 meter. Ved MetaFlex er olieflowet steget i skiftfasen, hvilket resulterer i en 50 procent hurtigere skifteproces i henhold med almindelig kroghejs på markedet. De nye kroghejs har også mulighed for nemt at ændre krogens højde mellem 1450 og 1570 mm. Det betyder, at alle kasser bygget i henhold til europæisk standard i princippet kan bruges. Et nyt design på tårnet giver mulighed for mere plads til hydraulisk udstyr, såsom hydraulisk kobling og ventiler, som nu er indkapslet og dermed bedre beskyttet. Selv trækstangen, som er bygget i højstyrkemateriale, har nu mere plads til valgfri og indkapsler hydraulikken. Desuden har hjulaksler et nyt design, som også reducerer vedligeholdelsen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame