Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Nye udlæggere til saltlage vises frem

Af ame - 8. aug. 2018 KL. 13:30

  • ww301646_1
  • ww301646_2
  • ww301646_3
  • ww301646_4

Brdr. Toft viser nye udlæggere til tømiddel og fyldende saltlage frem på Maskiner under Broen.

Brdr. Toft med base i Sabro lige vest for Århus har arbejdet med sprøjteteknologi i over 20 år. For et par år siden fik firmaet en henvendelse fra en kommune, om man kunne skue en sprøjte sammen, der kunne udlægge tømiddel. Det lykkedes, og denne er fulgt af endnu en til samme kommune. Erfaringerne med de to maskiner har været så gode, at firmaet nu tager udlæggeren fast i produktprogrammet. Det skriver Brdr. Toft i en pressemeddelelse.

- Udgangspunktet for tømiddeludlæggeren er vores standard produkter fra italienske Bargam. Derved er vi sikre på altid at have reservedele på hylden og det er kendt teknologi, som giver stor driftssikkerhed, siger salgschef Finn Søndergaard fra Brdr. Toft.

300 til 6200 liter

Udlæggerne er som udgangspunkt liftophængte med et galvaniseret chassis og med tankkapaciteter fra 100 til 1600 liter. Ønskes bugserede udlæggere, kan producentens serie af bugserede sprøjter også opbygges til tømiddel. Denne serie dækker tankkapaciteter fra 300 til 6200 liter.

Tømidlet udlægges med stråledyser som giver en jævn fordeling. Basis opbygning er en bom bag på maskinen, der dækker tre meter. Side dyser kan monteres i hver side med en dækning på omkring 1,5 meter afhængig af vinkel og antal, og en "langkaster" dyse kan yderligere monteres i hver side, således at den samlede arbejdsbredde når op på 9-10 meter eller mere. Opdelingen er sektioneret og styres via et kontaktpanel i kabinen, således at arbejdsbredden enkelt kan tilpasses ved varierende vejbredde, svingbaner, buslommer og ligende.

Tre-huls stråledyse

Skal tømidlet udlægges i større bredder, for eksempel på kunstgræsbaner, landingsbaner eller lignende, kan udlæggerne monteres med spredebom. Bommene hentes fra marksprøjteprogrammet og går fra fire meter og op til 42 meter arbejdsbredde.

- Vi anvender en tre-huls stråledyse, der er variabel. Det er egentlig en dyse vi også anvender til flydende gødning, og der ved vi at den giver en meget jævn fordeling, og det at den er variabel, giver mulighed for at større variation i dosering ved skiftende hastigheder, siger Finn Søndergaard.

Der er plads til tre forskellige størrelser på dyseholderen, og man kan således enkelt skifte mellem tre forudbestemte doseringsniveauer.

Computerstyret dosering

Tømiddeludlæggerne er udstyret med en computer igen hentet fra marksprøjterne. Computeren styrer doseringen ud fra den aktuelle arbejdsbredde og aktuelle fremkørselshastighed, således doseringen altid er præcis.

Computeren kan forud programmeres med doseringsniveauer, der afspejler de monterede stråledyser, således at man enkelt kan indstille computeren til det aktuelle doseringsniveau.

Computeren lukker naturligvis for udbringning, hvis traktoren standser, for eksempel for rødt lys, og sætter automatisk i gang igen, når man begynder at køre.

Den nye tømiddeludlægger vises på Maskiner under broen hos Axel Knudsen Maskinforretning.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame