De 60 elever, der netop er startet på Morsø Landbrugsskole i grundforløb, kan glæde sig over, at hele to nye traktorer står klar. Årsagen til indkøbet skal findes i et netop indgået samarbejde mellem J. Hundahl A/S og Morsø Landbrugsskole, som betyder, at J. Hundahl hvert år leverer de nyeste maskiner til skolen.

Den nye samarbejdsaftale skal sikre, at eleverne i løbet af deres uddannelse lærer at bruge den nyeste teknologi inden for landbrugsmaskiner, så de også på det felt er forberedt, når de skal ud at arbejde i det moderne landbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De to traktorer er en New Holland T7 185 AutoCommand og en New Holland T5 med frontlæsser.

-Traktorerne har den nyeste teknologi. I T7 traktoren er der for eksempel en GPS, som i marken er med til at sikre mindst mulig spild af såsæd, gødning og tid. Mindre spild betyder øget fortjeneste, og det er godt, at eleverne allerede fra starten lærer at tænke på den måde, siger sælger Søren Hundahl.

- De to nye traktorer viser meget godt, at vi prioriterer praksisundervisning højt. Vi har derfor også vores egen gård lige ved siden af skolen med tilhørende 50 ha. Det er jo vigtigt at teori og praksis følges ad. Vi vil gerne være kendt for ikke kun at tale om, hvordan man gør, men også give vores elever mulighed for at få egen erfaring, siger forstander på Morsø Landbrugsskole, Thomas Schlichting.