Danske landmænd får nu bedre muligheder for at bidrage til et sundt vandmiljø og nå målene for at udlede mindre kvælstof til søer og vandløb, skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen ændrer støtteordningen for minivådområder, så det fra næste år bliver nemmere og mere attraktivt for landmænd at etablere et minivådområde. Minivådområder har til formål at fjerne kvælstof og fosfor fra landbrugets drænvand, inden det når ud til vandmiljøet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med den nye ordning skal landmænd ikke længere selv lægge alle penge for etablering af minivådområdet ud i første omgang, men kan få op til 50 procent af beløbet forudbetalt.

Miljø- og fødevareministeren håber, at ændringerne i de kommende ansøgningsrunder vil få endnu flere landmænd til at etablere minivådområder og dermed bidrage til et sundere vandmiljø.

- Det er vigtigt, at vi har et godt og sundt vandmiljø. Med minivådområder kan landmændene gøre en stor forskel for vores vandmiljø, og jeg håber, at flere landmænd vil lave minivådområder med den forbedrede ordning, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Til næste år er der afsat en samlet pulje på 115 mio. kroner til minivådområder mod 50 mio. kroner i puljen i år.