Det Dyreetiske Råd har fået nye medlemmer for den kommende treårige periode. Nye medlemmer af rådet er professor på Aarhus Universitet Lene Munksgaard, gårdejerne Michael Nielsen og Yke W. Kloppenburg-Oosterwoud samt chefkonsulent i Dyrenes Beskyttelse Pernille Fraas Johnsen. Rådets formand og syv af de hidtidige medlemmer fortsætter.

- Det Dyreetiske Råd har en vigtig rolle, når det drejer sig om at udvikle dyrevelfærdsområdet. Rådet er blandt andet med til at løfte vidensniveauet og åbne nye perspektiver i samfundsdebatten i forhold til, hvilken retning dyrevelfærden skal bevæge sig i. Udover at varetage hidtidige opgaver skal rådet fremover også iværksætte informations- og debatskabende aktiviteter med det formål at øge den offentlige bevidsthed om dyreetik og dyrevelfærd. Det ser jeg frem til, og jeg er overbevist om, at rådet i sin nye sammensætning står godt rustet til mange spændende og udfordrende opgaver over de næste tre år, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Jeg er overbevist om, at rådet i sin nye sammensætning står godt rustet til mange spændende og udfordrende opgaver over de næste tre år

Esben Lunde Larsen, miljø- og fødevareminister

Det Dyreetiske Råd, der er nedsat gennem dyreværnsloven, følger udviklingen inden for dyrevelfærd med en etisk tilgang. Rådet kan på eget eller miljø- og fødevareministerens initiativ afgive udtalelse om et emne i relation til dyrevelfærd og dyreetik. Rådet rådgiver ligeledes ministeren i forbindelse med fastsættelse af regler på området.

Rådets sammensætning per 15. juli 2016

- Formand: Bengt Holst, vicedirektør i Zoologisk Have København

Øvrige medlemmer (i alfabetisk rækkefølge):

- Anne Sørensen, dyrlæge i Fasanvejens Dyreklinik

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dorte Rebbe Schou, agronom og landmand

- Jes Aagaard, naturvejleder i Naturstyrelsen

- Lene Munksgaard, professor ved Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet

- Michael Nielsen, gårdejer

- Paolo Drostby, kontorchef i Miljø- og Fødevareministeriets veterinærkontor

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Pernille Fraas Johnsen, chefkonsulent i Dyrenes Beskyttelse

- Peter Mollerup, biolog og formand for Dyrenes Venner

- Sebastian Klein, TV-vært og naturformidler i DR

- Thomas Søbirk Petersen, professor i etik ved Rokilde Universitet

- Yke W. Kloppenburg-Oosterwoud, gårdejer

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dyrlæge Mette Vaarst, dyrlæge Pia Haubro Andersen, proprietær Per Bach Laursen og gårdejer Britt Brøchner-Nielsen træder ud af rådet med virkning fra 1. juli 2016.