Sæson 2017 bliver forandringens år hos TA Agro nær Hammel, som blandt andet skifter den primære traktorfarve ud - sammen med andre tiltag. Det hele vises frem fredag den 17. februar, når virksomheden afholder åbent hus.

Ét af tiltagene til sæson 2017 er ansættelse af Bernt Villadsen som landbrugschef i virksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg vil gerne sætte mere fokus på total pasning af jord, og det klares bedst med én person, som har fuld fokus på det område, fortæller Peter Bech, indehaver af TA Agro, som i sæson 2017 skal passe 1.700 hektar jord.

Fredag den 17. februar vil maskinstationen vise stort set alle maskiner frem for interesserede:

- Vi har investeret i 14 nye Case IH-traktorer til sæson 2017, hvor vi har byttet næsten alle grønne-traktorer ud, på nær en enkelt Claas og John Deere, fortæller Peter Bech.

Desuden kommer der også en række andre redskabsnyheder til sæson 2017

- Vi vil gerne vise nogle af tingene frem, og det mener vi bedst vi kan gøre ved et åbent hus arrangement.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Erfaring fra branchen

Åbent hus arrangementet er også en god anledning til at hilse på den nye landbrugschef, som startede hos TA Agro den 1. januar.

- Jeg ser frem til at komme i gang med opgaverne, som mere eller mindre er begyndt, fortæller Bernt Villadsen.

Han har allerede en solid erfaring fra branchen, da han har været selvstændig landmand i en længere årrække.

- Det er en svær tid at drive landbrug i. Jeg har arbejdet på at udvikle min bedrift i 15 år, men desværre er det efterhånden mere stilstand end det er udvikling. Jeg befinder mig klart bedst i situationer, hvor tingene kan påvirkes og løsning af opgaverne kan optimeres. Det har ikke i tilfredsstillende grad været muligt på min egen bedrift. Derfor afvikles den nu. Derimod stortrives jeg i min nye funktion hos TA Agro, der i den grad er en virksomhed i udvikling. Jeg er glad for nu at være en del af denne udvikling, og jeg ser frem til alle de udfordringer, tiden fremover bringer.

Nu er han klar til at koncentrere sig hundred procent om TA Agros pasningsaftaler, hvor både Bernt Villadsen og Peter Bech melder om stor kapacitet på området.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Både hvad glæder etablering og vedligeholdelse af afgrøderne op til høst er vi med helt fremme med blandt andet fire kornsåmaskiner, to sprøjter på 36 meter samt flere større mejetærskere.