- Hvis udgangspunktet har været dårligere, end man havde forestillet sig, så rykker det ved landbrugspakken og ved muligheden for, at alle landmænd kan gøde noget mere, siger præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bisschop-Larsen, til netmediet Altinget.dk.

Sagen udspringer af, at Altinget.dk fik fingrene i et internt notat fra Miljøstyrelsen, hvor det viser sig, at Aarhus Universitet har fundet tegn på, at kvælstofkoncentrationen på grund af skift til en ny fejlagtig målemetode i 2010, ser ud til at være undervurderet med 15-20 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danmarks Naturfredningsforening står ikke alene af deres kritik af Esben Lunde Larsen (V). Også Enhedslistens landbrugsordfører, Maria Reumert Gjerding (EL), har givet sin mening til kende.

- Det er endnu en bombe under regeringens landbrugspakke. Og endnu en bombe under dens ønske om at give grønt lys til flere havbrug i danske havområder. For hvis forureningen de seneste mange år reelt har ligget langt højere, end vi troede, er det fuldstændig udelukket at øge forureningen, som regeringen har gjort, skriver hun på Facebook.

Simon Kollerup (S), der er landbrugsordfører for Socialdemokratiet, er også bekymret.

- I Socialdemokratiet ønsker vi en balanceret regulering af landbruget, som både tager hånd om miljø og sikrer erhvervet stabile rammevilkår. Derfor er det lige dele rystende og frustrerende, at der er så store usikkerheder knyttet til grundlaget for vores regulering af landbruget. Det gør det til en udfordrende øvelse at finde den rette balance, skriver han i en mail til Altinget.dk.

Dansk Folkepartis landbrugsordfører, Lise Bech (DF), undrer sig over, hvorfor Esben Lunde Larsen ikke er kommet med en præcist udmelding, om de formodede afvigelser, og hun meddeler, at hun fortsat afventer en forklaring fra ministeren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er nødt til at få noget mere at vide, som det ser ud nu. Og jeg vil da gå i dialog med ministeren. Så jeg vil ikke ud med bål og brand på nuværende tidspunkt, siger Lise Bech.

Ifølge landbrugsordfører fra Venstre, Erling Bonnesen (V), står den overordnede politiske kurs fast, også selvom der er tegn på markante afvigelser.

- Vi vil forsat drive landbrug i Danmark, samtidig med at vi passer på vores miljø. Men det kan være, at vi som her kan møde ekstra udfordringer undervejs. Men det vil blive løst, siger Erling Bonnesen.

- Jeg siger meget klart, at de her tal først skal klarlægges. Og hvis der viser sig at komme ekstra udfordringer, så vil det blive løst, siger Erling Bonnesen til Altinget.dk.