At kalde sin maskine et pigenavn er der ikke så meget nyt i, men det er nok de færreste, der gør det så konsekvent som Industrivejens Maskiner. Nu har udlejningsvirksomheden valgt at investere i fem nye gravemaskiner af mærket Kubota - og de er naturligvis også opkaldt efter kendte kvinder. Det oplyser importøren Løwener i en pressemeddelelse.

Det eneste minus, Industrivejens Maskiner hidtil har set ved modellerne, er, at der ikke var joysticks på maskinerne, men det har Løwener nu løst.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Da vi havde fået præsenteret de nye modeller med joystick og samtidig hørt priserne på den nye model, var der ingen tvivl om, at det skulle være Kubota denne gang, da vi mener, at det er en rigtig god maskine. Ud over maskinen har vi også set på indkøbspris, gensalgspris og driftsomkostninger over perioden, fortæller Lasse Holsko, Industrivejens Maskiner ApS, som nu også har Helle Thorning, Paprika Steen, Barbara Moleko, Beyoncé og Pia Kjærsgaard til udlejning.

Helst uden kabine

- Vi har haft en flok Kubota maskiner, der har 3-4000 timer på tælleren, og de har stort set hele tiden kørt med hydrauliske hamre. Vi har kostet sæde på alle maskinerne efter tre år samt skiftet drivhjul på en enkelt. Ellers har de ikke kostet penge i omkostninger at holde kørende, og de har kørt perfekt, lyder det fra Lasse Holsko.

- Vi har meget succes med minigravere i klassen 1700-1800 kg uden kabine, så de kan komme ind de fleste steder blandt andet med tiltskovl og hamre. Maskiner uden kabine er også meget lettere at rengøre efter endt udlejning, da de let kan vaskes med hedvandsrenser, fortsætter han.

Alle maskinerne er i øvrigt født med startspærre, så de ikke kan startes uden den rigtige Kubota-nøgle.

Hybrid på prøve

Lasse Holsko fortæller i øvrigt, at yderligere en Kubota kan være på vej i folden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har aftalt med Løwener, at vi vil have en Kubota hybridmaskine på prøve. Det er en maskine, der ud over dieselmotoren også kan køre på el med kabelforbindelse. Vi udlejer mange maskiner til nedbrydning og renovering i kælderrum og andre indendørs rum især i de større byer. Der vil hybridmaskinen være det oplagte valg, siger Lasse Holsko.

Industrivejens Maskiner ApS har netop lejet en hal på 1.500 kvadratmeter i Aalborg blandt andet for at kunne have de mindre maskiner under tag. I alt har virksomheden i dag flere end 125 maskiner til udlejning.

- Det hænger også sammen med, at vi vil have mere fokus på udlejning af mindre maskiner til private. Derfor begynder vi også at holde åbent i weekenden i sommersæsonen, fortæller han.

Udviklet i Danmark

Løwener monterer i øvrigt selv joystick og har også udviklet hybridmaskinen, som ud over at blive solgt i Danmark også eksporteres til andre Kubota-forhandlere i Europa.

Kubota har ifølge distriktschef Hans Jørgen Schmidt over halvdelen af markedet for 1.000 kg minigravemaskiner og sælger i det hele taget rigtig godt i maskinstørrelser op til 8,0 ton.