Såsæd- og kornvirksomheden Nielsen & Smith A/S i Glostrup har i forbindelse med et generationsskifte fået nye ejere.

De er Ulrik Hansen, Peter F. Rasmussen og R2 Agro A/S i Hedensted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ulrik Hansen kommer fra en stilling som indkøbs- og logistikchef hos Vejrup Andel i Bramming og vil fremover fungere som kommerciel direktør i virksomheden, mens Peter F. Rasmussen vil være administrerende direktør.

Peter F. Rasmussen har siden 2008 været ansat i det nuværende R2 Agro A/S som ansvarlig for foderaktiviteterne, og begge ejere har mange års erfaring fra kornbranchen.

- Vi ser store muligheder i Nielsen & Smith og ser frem til at udvikle virksomheden på flere fronter, siger Peter F. Rasmussen og Ulrik Hansen i den forbindelse.

- Virksomheden skal fortsat være en kompetent samarbejdspartner for den moderne landmand, og vores hovedfokus vil være såsædsproduktion, men det er også vores ambition at fortsætte virksomheden som en attraktiv handelspartner på afgrøder og hjælpestoffer.

Synergieffekter

Ifølge administrerende direktør i R2 Agro A/S, Lars Skou, har virksomheden valgt at gå ind som medinvestor i Nielsen & Smith på grund af de mange mulige synergieffekter mellem de to virksomheder, bl.a. muligheden for at købe korn ind sammen. Han uddyber:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Peter F. Rasmussen og Ulrik Hansen har sammen haft et ønske om at overtage ejerskabet af Nielsen & Smith A/S, hvilket efter vores mening er helt rigtigt, og vi ser frem til at udvikle samarbejdet yderligere.

I forbindelse med generationsskiftet udtræder direktør Ebbe Hansen og direktør Ivan S. Jørgensen af selskabet.

Den nye ejerkreds understreger, at Nielsen & Smith A/S fortsætter som et selvstændigt firma, hvilket også har været vigtigt for de tidligere ejere.

- Det har været magtpålæggende for os at finde en køber, der har den finansielle styrke og den faglige indsigt, der skal til for at ekspandere og udvikle Nielsen & Smith, siger direktør Ebbe Hansen og direktør Ivan S. Jørgensen fra den tidligere direktion.