- Danske landmænd er Danmarks vigtigste naturforvaltere og naturbeskyttere. Regulering af miljøhensyn skal ske i tillid til landmændenes rolle som naturforvaltere og basere sig på fakta, erfaring og sund fornuft, sådan lyder et afsnit af den landbrugspolitik, som partiet Nye Borgerlige for nyligt fremlagde.

Partiet, der er ledet af Peter Seier Christensen og Pernille Vermund, stiller op til næste folketingsvalg, og i den seneste meningsmåling fra Voxmeter står Nye Borgerlige til at få 0,8 procent af stemmerne, hvilket altså er under spæregrænsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Partiet har i høj grad profileret sig med en stram indvandrerpolitik, men nu lancerer Nye Borgerlige altså partiets syn på landbrugs- og miljøpolitikken. Det gør Nye Borgerlige med følgende hovedpunkter:

Færre regler, enklere love og mindre bureaukrati

Lovbunden garanti om lige konkurrenceforhold

Regulering baseret på fakta og data fremfor teori og computermodeller

Lavere skatter og færre tilskud

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bedre muligheder for øget produktion

Tilbagerulle overimplementering

Udover hovedpunkter har Nye Borgerlige også præsenteret en række mere konkrete bud på, hvad der skal ske på landbrugs- og miljøområdet, hvis partiet kommer til magten.

- Vi ønsker at tilbagerulle den overimplementering af EU-direktiver, som er stærkt konkurrenceforvridende for erhvervet, samt skader kvaliteten af produktionen, skriver Nye Borgerlige og fortsætter:

- EU bruger omkring halvdelen af sit budget på landbrugsstøtte. Det medfører overproduktion af landbrugsvarer af lav kvalitet og holder liv i uproduktive landbrug. Denne forvridning af markedskræfterne bør ophøre. En afvikling af arealstøtten skal ske gradvis og i sammenhæng med skattelettelser til landbruget, så konkurrenceevnen ikke forringes. Ejendomsskatter og jordskatter i landbruget afskaffes.

Hele partiets udspil til landbrugs- og miljøpolitikken kan findes her.