Man må sige, at Hoegild har tur i den for tiden. I foråret modtog stifteren af virksomheden, Johnny Høgild, prisen som årets iværksætter, en pris han blev tildelt af minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen.

Nu kan Johnny Høgild fortælle, at salget af virksomhedens egenproducerede vertikalblandere er gået helt forrygende. Hoegild viste den nye fodervogn på Agromeg sidste efterår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har allerede solgt hele vores første serie, som bestod af syv vogne, fortæller Johnny Høgild.

Selvom hele første serie er solgt, er vognene ikke leveret endnu. Produktionen er i gang, og Johnny Høgild forventer, at den sidste vogn bliver leveret til august.

- Det bliver rigtig spændende at se hele serien komme ud og køre. Vi ved, at kunderne glæder sig, og det gør vi også, siger Johnny Høgild.

Udover salget i Danmark har Hoegild også solgt en fodervogn til Sverige, og til Tyskland har virksomheden solgt flere egenproducerede blandesnegle.

Den store succes med Hoegild-vognene har også betydet, at pladsen er blevet trang hos virksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har et nedlagt landbrug, hvor vi bruger maskinhallen til at producere vores vogne i, men vi er på udkig efter nogle fabrikshaller, hvor vi kan få bedre plads, siger Johnny Høgild.

Grå og rød

I opstarten har Hoegild haft stor succes med at renovere brugte blandevogne og sælge dem under navnet Hoegild Edition. Det næste skridt i virksomhedens udvikling er altså, at man nu producerer vognene helt fra bunden. De nye vogne kaldes Hoegild Feeder, og de kan kendes på et gråt blandekar monteret på en rød undervogn. På Hoegild Edition-vognene er farverne byttet om.

- Det er smart for både landmanden og os, at når vi sælger en ny vogn, får vi ofte en brugt i bytte. Den kan vi så sætte i stand og sælge igen, siger Johnny Høgild.

Den første serie af Hoegild Feeder-vognen er solgt med standard transmission, men virksomheden har også lanceret en hydraulisk transmission, som tidligst kan blive leveret til efteråret. Hoegild Feeder-vognen tilpasses den enkelte kundes ønsker, og i første omgang kan vognen leveres med et blandekar op til 45 kubikmeter.