Tre får blev lørdag fundet døde efter to nye rovdyrangreb i hver sin ende af Stråsø Plantage mellem Holstebro og Ulfborg.

I lighed med flere lignende angreb i det vestjyske ulveland, der siden oktober har kostet i alt mindst 14 får livet, blev de tre får søndag undersøgt af Naturstyrelsens ulvekyndige vildtkonsulent. Han vurderer i begge tilfælde, at der med overvejende sandsynlighed er tale om ulveangreb.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det ser voldsomt ud, og det er i hvert fald et større dyr med et meget kraftigt bid, siger vildtkonsulent Jens Henrik Jakobsen fra Naturstyrelsen Vestjylland.

Han har derfor taget dna-prøver i de kraftige bidehuller på fårene. Viser prøverne, at det er ulv, udbetales der erstatning til de ramte fåreavlere.

Annette og Per Kofoed, der bor i Stråsø Plantage ved siden af fårefoldene, har det skidt med at finde et af deres får dræbt på den måde og så tæt på huset, men er ikke overrasket over, at det kunne ske.

- Det er både set og fotograferet ulv her i området, og da andre har flyttet deres får væk efter de tidligere angreb, vidste vi godt, at vi nok stod for tur. Vi havde derfor også flyttet de fleste får væk og håbede, at fire rækker elektrisk tråd, som Naturstyrelsen har opsat omkring de hedearealer, vi afgræsser for staten, kunne holde ulven væk fra resten, fortæller Annette Kofoed.

Parret opdagede allerede fredag aften, at der var noget helt galt i fårefolden, da deres hyrdehunde begyndte at gø. Udenfor de kunne konstatere, at fåreflokken var brudt igennem det kraftige elhegn og nu stod i deres have. Lørdag morgen viste det sig, at to får ikke var kommet med de andre i sikkerhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et gimmerlam på 40-50 kilo blev fundet dræbt kun 100-150 meter fra huset, mens et andet gik rundt med flere bideskader i blandt andet hals og lyske.

- Der var ikke spist af de to får, så jeg tror, at hundenes gøen har forstyrret ulven, siger Annette Kofoed.

Kun cirka fem kilometer længere mod nord ved Idom blev der lørdag formiddag fundet yderligere to døde får, der var dræbt på samme måde. Fårene tilhører Storålam, der også udfører naturpleje og de seneste år har mistet adskillige får på lignende vis.

Både Storålam og Annette Kofoed, der også tidligere har oplevet ulveangreb på får, frygter, at der er tale om en ulv, der har fået smag for husdyr, selvom der er masser af vildt i området. Blandt andet rådyr og krondyr.

Hvis der er tale om en problem-ulv, der gentagne gange angriber husdyr i et bestemt område, kan den ifølge den danske forvaltningsplan for ulv bortreguleres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men så langt er vi ikke endnu, mener vildtkonsulent Jens Henrik Jakobsen fra Naturstyrelsen.

Annette og Per Kofoed har siden fredagens angreb gennet deres får ind i et udhus om natten, mens Storålam forsøger at flytte fårene til mere sikre områder.