Siden Zetor Major blev introduceret i 2013, er der solgt rigtigt mange af de to modeller med Deutz-motor og henholdsvis 61 eller 76 hestekræfter. Kunderne er i stort tal faldet for den enkle traktor og dens rummelige kabine, skriver HCP Danmark, der er den danske importør af Zetor, i en pressemeddelelse.

Kunderne har efterspurgt en modelvariant med PowerShift i stedet for den oprindelige mekaniske gearkasse, og nu har Zetor efterlevet ønsket. Med en ny Zetor Major HS fås Major serien nu både med en mekanisk 12+12 gearkasse og en version med to-trins PowerShift, så gearantallet når op på 24+12.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Zetor har også benyttet lejligheden til at opgradere den nye variant med PowerShuttle - koblingsfrit vendegear - og transmissionen på den nye model sikrer ydermere en tophastighed på 40 kilometer i timen.

Også kabinen i den nye Major HS har fået en kærlig hånd. Rattet er blevet multijusterbart, instrumentpanelet er opdateret og et nyt komfortsæde, der kan drejes horisontalt, er blandt de forbedringer, der er med til at give Major HS et løft i forhold til basismodellen, der nu hedder Major Cl.

Hele Norden

Den danske importør HCP Danmark leverer Zetortraktorer via uafhængige forhandlere til kunder i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Martin Hansen fra importøren tror, at Majorserien med den nye PowerShift-model og 40 kilometer i timen-transmission vil blive endnu mere populær hos kunderne end hidtil.

- Vi har mange mindre gårde og fritidsbrug i hele Norden, der sagtens kan "nøjes" med en Major. Den kan køres af alle og er god med frontlæsser, så den tilfredsstiller manges behov, siger han og tilføjer, at den også kan klare mange opgaver i marken, for liften løfter ubesværet 3.300 kg og dieseltanken rummer 120 liter, så en dags pløjning er ikke et problem.

Zetor Major HS forventes på markedet i Norden til maj.