Hanegal, der fremstiller økologisk og allergivenligt pålæg og færdigretter, indgår som den første fødevarevirksomhed et klimapartnerskab med det syddanske energiselskab SE's klimadivision Big Blue.

Samarbejdet betyder, at Hanegal allerede fra næste år helt kan neutralisere klimaeffekten fra produktionens elforbrug med vindstrøm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For Fie Graugaard, der sammen med Ulrich Kern-Hansen ejer Hanegal, er rollen som frontløber ikke uvant. 

- Vi etablerede virksomheden, fordi vi gerne ville forbedre miljøet og producere sunde, økologiske fødevarer. Nu tager vi næste skridt ved at omstille til klimavenlig energi, siger Fie Graugaard.

Hanegal, der sælger økologiske produkter til de fleste danske supermarkeder, har længe været på udkig efter nye løsninger, der kunne gøre produktionen endnu mere bæredygtig og klimavenlig.

- Aftalen sikrer, at vi rent faktisk gør en forskel for klimaet og ikke blot betaler ekstra for strøm, vi alligevel havde adgang til. Aftalen garanter, at der bliver bygget nye vindmøller. Hanegal bidrager dermed til en bæredygtig retning, siger Fie Graugaard.