Når Vestjyllands Andel d. 26. september præsenterer det seneste års resultater, bliver det for første gang med Steen Bitsch som selskabets direktør. Han og medlemmerne kan i den forbindelse glæde sig over, at der er positive nyheder at berette på generalforsamlingen.

Det skriver VA i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vestjyllands Andel kommer således ud af det seneste regnskabsår med et koncerndriftsresultat på 94 millioner kr. efter skat. Samtidig lykkedes det for selskabet, der har hovedsæde i Ringkøbing, at komme over den magiske grænse på 2 milliarder kr. i omsætning.

- Vi håber, at det vil styrke vores kommercielle position som et godt og konkurrencedygtigt alternativ i branchen, siger direktør Steen Bitsch om det tilfredsstillende regnskab.

- Resultatet er kommet på baggrund af en god kapacitetsudnyttelse af vores anlæg, en solid opbakning fra medlemmerne og ikke mindst en stærk indsats af vores medarbejdere. Derudover er fusionen med Næsbjerg Foderstofforening forløbet bedre end forventet, hvilket har givet os mulighed for at returnere en del af investeringen, fortsætter han.

Timingen er god Det solide overskud i Vestjyllands Andel er også godt nyt for de mange medlemmer. Selskabet foreslår således at udlodde hele det resultat, som er blevet skabt i Danmark. Resultatskabelsen fra inden- og udenlandske investeringer gøres ikke til genstand for udlodning.

- Vi betragter Vestjyllands Andel som en ægte andelsforening, og derfor bør det flotte resultat naturligvis komme vores medlemmer til gode. Vi skal ikke lave en pengetank, men tjene vores medlemmer og sikre deres økonomi bedst muligt, påpeger bestyrelsesformand Leif Haubjerg og fremhæver den gode timing.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er egentlig ikke tørken, der er grunden til den store udlodning, men fordi vi har en god soliditet, er der mulighed for at udlodde hele driftsoverskuddet tjent i Danmark. Herefter kan man så tale om, at timingen er god, fordi tørken har været hård ved nogle af vores medlemmer, fortæller han videre.

Innovation på dagsordenen Flere store produktioner har i det forgangne år valgt at blive medlemmer hos Vestjyllands Andel. Ifølge Leif Haubjerg er det et tydeligt bevis på, at man har fat i noget af det rigtige. Han fremhæver i samme forbindelse nogle af de initiativer, som Vestjyllands Andel har fokus på i fremtiden.

- Det er en klar strategi, at vi skal være innovative - også udenfor grovvareindustrien. Derfor er vi glade for at kunne være med til at udvikle f.eks. den kommende søstjernefabrik og derigennem tage ansvar for vores havmiljø.

- Det faktum, at vi er det eneste grovvareselskab med en fabrik, hvor der udelukkende produceres GM-fri foder, er også noget vi er stolte af. Vi sidder desuden forrest i bussen, når det handler om økologi. Generelt er vi firstmovers på mange områder, og det har vi tænkt os at blive ved med, slutter Leif Haubjerg.