Kontrol på miljø-, landbrugs- og fødevareområdet er nødvendigt, så borgerne ved, at deres mad er sund, deres EU-tilskud er korrekt, og at de ikke bliver udsat for farlige stoffer. Det skriver Miljø- og fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Kontrol skal dog ikke fylde mere end højst nødvendigt, og den skal være baseret på dialog, ansvar og tillid, det mener miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ministeren har netop fremlagt en overordnet strategi for den kontrol, som Miljø- og Fødevareministeriet udfører. Strategien sigter mod en kontrol, der skal give borgerne tryghed, men samtidigt understøtte vækst og udvikling i virksomhederne.

- Vi skal kontrollere og sanktionere trusler mod miljø og fødevaresikkerhed konsekvent, men dialog og tillid skal være afgørende for kontrollen af det store flertal af ansvarlige virksomheder, der følger reglerne. Ministeriet skal ikke kontrollere for at finde petitesser og bagateller, men derimod hjælpe de gode og lovlydige virksomheder til at udvikle sig, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Strategien fastslår, at kontrol skal være ensartet og tage udgangspunkt i vejledning. Der skal udvikles nye kontrolformer, hvor nye teknologier og dataindsamling skal sikre, at både borgere og virksomheder ikke bliver generet mere end højst nødvendigt.

- Fair kontrol er en god forretning. Det ser vi på eksportmarkederne, hvor der er høj tillid til danske produkter. Derfor skal vi have gode og tillidsfulde rammer for en moderne og fremtidssikret kontrol - til gavn for både borgere og erhverv, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen

Kontrolstrategien omfatter alle ministeriets styrelser. Hver styrelse skal nu udarbejde individuelle handleplaner for implementering af strategien i løbet af efteråret 2017.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs kontrolstrategien her.