Den svenske virksomhed MAFA i Ängelholm AB kommer til Agromek med en sneglekasse med forskudt indløb. Nyheden, der byder på flere fordele, har opnået to Agromek-stjerner. Indløbet til den progressive snegl sidder sideforskudt og sikrer samtidig massestrømning.

Claus Graver Madsen, der er MAFAS danske repræsentant, forklarer, at man med den nye "SIDE" sneglebund opnår flere fordele, såsom længere snegle direkte under silo og frem til udløb - op til 40 meter. Sneglen er åben på en længde på ca. 1,0 meter. Der er ingen opstarts problemer - sneglen sidder ikke fast. Der er mindre slid på foderet, for sneglen arbejder ikke i foderet - det vil sige, den pisker ikke. Der er intet tryk på sneglen på grund af det sideforskudte indløb, og endelig arbejder den med lavere energiforbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Sneglekassen klarer som tidligere modeller massestrømningen "først ind - først ud", hvilket betyder, at det ældste foder kommer ud af siloen først, og inden sneglene trækker det nyleverede foder ind. Systemet kan anvendes til fabriksfoder, melfoder og råvarer, siger Claus Graver Madsen.

Systemet er lavet så det passer på alle tidligere MAFA fodersiloer.