Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Ny selvkørende sprøjte til Danmark

Af mod - 18. feb. 2016 KL. 09:03

  • ww188877_1
  • ww188877_2

Den nye Knight FC Fastrac, som er bygget over den nye JCB 4000-serie kommer nu til Danmark igennem Brdr. Toft.

Knight Farm Machinery introducerede på den engelske udstilling LAMMA en ny selvkørende sprøjte. Sprøjten har fået navnet Knight FC Fastrac og er bygget over JCB 4000-serie, og nærmere bestemt topmodellen i serien: JCB 4220.

Knight har modificeret chassiset og flyttet kabinen helt i front ? deraf forkortelsen FC (Forward Control). Ombygningen af basismaskinen er sket i samarbejde og med godkendelse af JCB fabrikken.

I hjemlandet England anvendes i stor udstrækning selvkørende sprøjter. Flertallet er hydrostatiske maskiner, men blandt andet engelsk maskinstationer og større landbrug fortrækker en mekanisk transmission.

Den mekaniske transmission har fuld differentialespærre og foretrækkes på meget bakkede arealer og under våde og mudrede forhold. Endeligt har en maskine med mekanisk transmission mulighed for at trække en væsentligt større last end hydrostatiske maskiner.

4.000 liter

Standard på Knights sprøjteenhed er tank på 4.000 liter udført i rustfrit stål. Med frontmonteret kabine og en 4000 liter specialdesignet tank, har sprøjten en fantastisk god vægtfordeling. Frihøjden under akslerne er ca. 70-80 cm afhængig af hjulmontering ? frihøjden kan justeres via traktorens hydro-pneumatisk selvoprettende affjedring. Mellem hjulene i venstre side har Knight bygget tanke til diesel, hydraulik olie samt fyldestation. Tilsvarende er der mellem hjulene på højre side batteri og efterbehandlingsanlæg til udstødningen.

Typisk hjulmontering vil være 380/90R46 og 710/60R38. Sprøjten er med 4-hjulsstyring.

Bredt bom program

Den nye Knight leveres med hele det kendte Knight bomprogram; dobbeltfold bomme fra 20 til 30 meter og Trifold bomme fra 28 til 40 meter.

Ifølge Brdr. Toft, er alle Knights bomme kendetegnet ved utrolig stor stabilitet - specielt horisontalt.

Den danske importør fortæller, at de horisontale bombevægelser har stor betydning for fordelingsnøjagtigheden, og bare nogle få centimeters bevægelse ved centersektionen kan betyde flere hundrede procent doseringsvariation for enden af en bred bom.

Knights bomme er dæmpet horisontalt ved hjælp af det patenterede Anti-Yaw system samt en tre-dimensionel gitterkonstruktion, og ifølge Brdr. Toft, gør det Knights bomme til de mest stabile på markedet.

Alle bomme er som standard med Knight´s patenterede Maximizer væskesystem med trykbaseret bomcirkulation og lukkeventil på hver dyse.

Maximizer giver desuden logisk betjening og minimerede restmængder. En del af væskesystemet er også markedets hurtigste reguleringsventil, som klarer GPS-sektionskontrol selv ned på enkeltdyseniveau med stor præcision.

Knight sprøjterne kan leveres med skifte af op til fire dyser fra kabinen, som tilvalg med automatisk skifte via Müller terminalen. Skylning og vask af sprøjten foretages ligeledes fra kabinen.

Brdr. Toft fortæller desuden, at er der behov for yderligere kapacitet kan sprøjten leveres med luftassistance systemet AirJet som giver mulighed for væskemængder ned til 70-90 liter pr. hektar. AirJet giver desuden mulighed for reduceret afdrift, hvilket giver flere sprøjtetimer uden af gå på kompromis med effekten.

Flere muligheder

Den nye sprøjte er udstyret med en 6,6 liters seks cylindret 235 hestekræfter Agco Power-motor, som overholder Stage IV-kravene med blandt andet AdBlue tilsætning, som eneste efterbehandlingsfunktion.

Sprøjten er i hjemlandet godkendt til hele 60 kilometer i timen, og den trinløse transmission har seks køreprogrammer og to trin; 0 til 30 kilometer i timen og 0 til 60 kilometer i timen.

Knight kan både levere basismaskinen påbygget med egne sprøjter og med mulighed for påbygning af andre fabrikater.

Basismaskinen kan også anvendes til andre opgaver eksempelvis med påbygget en kalk- og gødningsspreder.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame