Lager- og arealrapporten fra USDA er netop udsendt. Og der er ikke megen spændende læsning, hvis man håbede, at tallene skulle kunne sende priserne op, oplyser Jyske Markets.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I rapporten angives majsarealerne i USA til at være 92,3 millioner acres, hvor markedet forventede 90,8 millioner. Samtidig sættes majslagrene i landet til 3.670 millioner bushels, mens markedsforventningerne lød på cirka 10 % mindre.

Hvedelagrene i USA er på 861 millioner bushels i forhold til det ventede 824 millioner. Det samlede hvedeareal estimeres til 56,4 millioner acres - stort set i tråd med markedsforventningerne.

Til gengæld var der lidt prisstøtte for soja i rapporten, da det tilsåede areal blev sat til 75,2 millioner acres mod de ventede 76,6 millioner. Sojalagrene blev sat til 619 mio. bushels - næsten i tråd med markedsforventningerne.

Faldende priser

Jyske Markets mener, at der er tale on en "tung rapport for majs med afsmittende effekt til hveden". For markedet havde bygget forhåbninger op om en mere presset forsyningssituation for majsen i USA.

Siden tallene blev udsendt er møllehvede på den europæiske MATIF-børs faldet med cirka 10 euro pr. ton.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Jyske Markets ventes majs at falde med det maksimalt tilladte i aften, når handlen indledes på børsen i Chicago.