Tidligere har Landbrugets Lederuddannelse bestået af tre moduler á 20 ugers varighed. Nu er det i stedet erstattet af to moduler.

- Det tidligere produktionslederforløb har man valgt at lade bestå uden store ændringer, da de studerende efter de 20 uger står med de kompetencer som erhvervet forventer, fortæller Keld Kallestrup, som er koordinator for lederuddannelsen på Bygholm Landbrugsskole.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det nye er, at de sidste 40 uger, som før var delt på to moduler nu, bliver samlet i et ved navn Agrarøkonom. På den måde opnås der mulighed for at samle de emner, der før var i virksomhedsledermodulet og agrarøkonommodulet samtidig med, at man kombinerer det bedste fra tidligere med nye efterspurgte supplerende emner eksempelvis, vil der blive et styrket fokus på risikostyring.

- På Bygholm ser vi frem til at iværksætte det nye modul, da det giver optimal sammenhæng i undervisningsemnerne, og bedre mulighed for, at eleverne opnår helhedsforståelse og dermed synergi imellem de enkelte emner, fortæller Keld Kallestrup og fortsætter:

- Vi får det bedste fra de to tidligere moduler med over i det nye modul, og samtidig får vi opdateret indholdet, så det giver de studerende de kompetencer der er brug for ude i erhvervet, nu og i de kommende år.

Bygholm Landbrugsskole har travlt med at få informeret de studerende som tidligere er stoppet efter henholdsvis Produktionsleder- eller virksomhedsledermodulet, så de bliver opmærksom på denne ændring.

- Jeg kan kun opfordre alle der har spørgsmål omkring uddannelsen, ændringerne og muligheder, om at tage kontakt til en af landbrugsskolerne, eller alternativt holde godt øje med skolernes hjemmesider, siger Keld Kallestrup.