Joskin er nu klar med anden generation af producentens Silo Space-frakørselvogne, som for første gang vises frem på Agritechnica 2017.

- Vognene har fået et større rumindhold, da vi har fjernet den tidligere dobbelt ramme på vognen, og dermed fået 200 millimeter højere lad, fortæller Dietmar Franke fra Joskin, som også kan fortælle, at man har valgt en anden type stål, som betyder, at vognene kan undvære dobbeltrammen ved chassiet og stadig have samme styrke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Faktisk er vognene blevet langt mere fleksible i kroppen.

Forende hjælper ved aflæsning

Forenden af Silo Space 2-serien er også blevet redesignet og forenden vinkler nu med 22 grader frem for 10 grader, som var tilfældet før.

- Det betyder, at forenden tipps hydraulisk, når læsset skal af vognen, da vi ellers kan have problemer med, at især græs vil sidde fast i forenden, fortæller Dietmar Franke, som også påpeger bundkæde-hastigheden, som er forøget med 25 procent.

- Bundkæden kære nu 20 meter i minuttet, og det hele trækkes ved hjælp af en mekanisk gearkasse med PTO-tilkobling til traktoren.

Rumindholdet på den nye serie strækker sig fra 48 kubikmeter i en toakslet version op til 59 kubikmeter i den tre akslet version. Serien består af fire modeller - to med boogie aksel, og to med tre aksler, som alle køre med elektrisk hjulstyring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Undervognen er desuden hydraulisk affjedret, som ikke bare sikre en bedre kørekomfort, men akslen har også et spillerum på 12,5 centimeter mellem akslerne.