En enig LandboSyd-bestyrelse har peget på 51-årige Ingrid van den Hengel fra Lendemark ved Bylderup Bov som ny næstformand. Hun afløser Torben Lei, Ø. Snogbæk ved Sønderborg, som ikke ønskede genvalg på generalforsamlingen i begyndelsen af marts, skriver LandboSyd i en pressemeddelelse.

Ingrid van den Hengel er kendt for et stort engagement og klare holdninger. Hun er født i Holland, har en teknisk uddannelse som landbrugsingeniør og har blandt andet arbejdet som kommunikationsmedarbejder i en landboforening og i et mejeriselskab.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

God indgang til Danmark

Hun kom som ung til Danmark, hvor hun købte gården i Lendemark. For at få det grønne bevis tog hun modul 1 uddannelsen på Gråsten Landbrugsskole. Hun har siden fortalt, at netop opholdet på landbrugsskolen var en fantastisk god indgang til det danske samfund.

I dag driver Ingrid van den Hengel ejendommen med 140 malkekøer sammen med ansatte - en elev og en flexmedarbejder. Jorden er forpagtet ud - med en aftale om levering af foder.

Hun er opvokset med sortbrogede malkekøer. Hendes brødre og fætre er landmænd, og det faldt hende helt naturligt at tage en landbrugsuddannelse.

Ingrid van den Hengel har tre børn på 14, 17 og 18 år, og hun er desuden med i Realdanias Landbrugsdebatkomite og har siddet i Arla Foods' repræsentantskab.

Vil præge debatten

Hun blev for tre år siden valgt ind i LandboSyds bestyrelse:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg brænder for mit erhverv og så kan jeg altid finde tid til at blande mig. Det handler om at få indflydelse og være med til at præge debatten, og jeg er glad for, at de øvrige i bestyrelsen pegede på mig som næstformand. Organisationsarbejde giver mig energi, især når jeg kan gøre en forskel, siger Ingrid van den Hengel.