Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Ny Maus 5 fra Ropa med R-Concept

Af swi - 19. okt. 2015 KL. 08:17

  • ww169392_1
  • ww169392_2

Den familiedrevne maskinfabrik Ropa præsenterer for første gang prototypen på den nye Maus 5 læsse-/rensemaskine på Agritechnica.

På basis af den gennemprøvede euro-Maus 4, er R-Conceptet fra Panther og Tiger 5 blevet integreret og suppleret med adskillige komfortfunktioner i den nye Maus 5. Konceptet med den fint afstemte ydelse og effektivitet med det 10,2 meter brede optagersystem, kombinerer praktikorienteret udvikling med de seneste tekniske innovationer fra firmaet Ropa. Den ni meter lange kontravægtarm garanterer ifølge producenten maksimal stabilitet, selv med forlænget læsseelevator.

Ny kabine

Med den forbedrede R-Cab kabine har maskinføreren en førsteklasses arbejdsplads og optimalt udsyn hele vejen rundt. Den nye førerkabines forbedrede interiør i kombination med en ligeledes forbedret lydisolering garanterer optimal førerkomfort. De ekstremt kraftfulde Full-LED arbejdslygter sikrer et optimalt arbejdslys.

Under betegnelsen R-Concept har Ropa samlet sin nye intuitive betjeningsfilosofi. Et stort 12,1 tommer touch display med WiFi interface er maskinens informations- og kommandocentral. Herfra kan maskinføreren overvåger hele maskinen, modtage information om driftsforholdene og ydelsesdata, indstille renseintensiteten og dermed maskinens arbejdsresultat. Betjeningen foregår på to måder, enten med fingertryk på touch displayet eller ved at dreje og trykke på drejeknapperne "R-Select" og "R-Direct", som er placeret ergonomisk rigtigt på det nydesignede betjeningspanel i multifunktions-joystickets håndgreb (med integreret mini-joystick). Betjeningskonsollen ved førerpladsen har talrige indstillingsmuligheder for at sikre en optimal fysisk og komfortabel siddestilling, samtidig med at udsyn hele vejen rundt er forbedret, og der er varme i det standardmonterede luftaffjedrede komfortsæde. Andre nye funktioner omfatter en 4-vejecellegennemløbsvægt med automatisk 0-justering samt brugervenlige menuer til intervalvinduesviskere, lys- og sprinkleranlæg.

10,2 meter optagerbord

Optagersystem med en bredde på op til 10,2 meter består af i alt 18 rensevalser (hård belægning er standardudstyr), og sørger for en effektiv udskilning af jord og ukrudt. Ifølge producenten er dette optagersystem det bredeste blandt alle de rense-/læssemaskiner, der findes på markedet. Afhængigt af det krævede rengøringsbehov kan renselængden i det patenterede opsamlingssystem tilpasses i længde og intensitet fra førerkabinen.

Mercedes-Benz motor

Den økonomiske 260kW/354 hestkræfter Mercedes-Benz OM936 motor med 7,7 liters slagvolumen, 2-trins turboladning, et drejningsmoment på maks. 1400 Nm ved 1200 omdrejninger i minuttet (udstødningstrin 4 Final med AdBlue og SCR-katalysator) er integreret i drivkraftkonceptet. Systemet drives automatisk med reducerede motoromdrejninger under læssearbejdet, og det har ekstra kraftreserver under ekstreme driftsforhold.

Kontravægtarm

For at maskinen kan arbejde sikkert og stabilt under læssearbejdet, har den en kontravægtarm af finkornet 700-stål, som ifølge producenten giver Maus-maskinen en imponerende læssekapacitet. Kontravægtarmen udgør sammen med brændstoftanken en kontravægt, der kan svinges over ni meter i bredden og fire meter i højden under læssearbejdet. Det giver en læsserækkevidde på over 15 meter samtidig med, at maskinen er optimalt afbalanceret. Den valgfri gennemløbsvægt er integreret i læsseelevatorens knæled, hvilket sikrer bedre resultater end tidligere. Alle læsseelevatorens sideplader er fremstillet af højstyrke PU-plader, og de kan vendes fire gange.

Hurtig omstilling

Ved vejkørsel foldes hele maskinen automatisk sammen fra førerkabinen ved hjælp af kun et enkelt betjeningselement til en kompakt transportbredde på tre meter og en totallængde 14,97 meter. Den store akselafstand på 5,5 m i kombination med to ekstra hydraulisk affjedrede aksler garanterer en sikker håndtering af den robuste 31 tons tunge Maus, og sikrer den bedst mulige førerkomfort ved hastigheder fra 0 til 40 kilometer i timen.

Lavere omdrejninger

Hydrauliksystemet med optimerede gearkasseomdrejninger/-udveksling giver en effektiv kraftoverføring. Med kun 1.200 omdrejninger i minuttet kombineres høj læssekapacitet med lavt brændstofforbrug. Den kraftige load-sensing hydraulik har allerede i tomgang en høj oliekapacitet og sørger ifølge producenten for, at hele arbejdshydraulikken reagerer hurtigt.

Høj stabilitet

Hovedrammen består af lasersvejsede og firkantede profilrør af finkornet 700-stål, og den har en meget høj stabilitet. De mange detaljeløsninger, som for eksempel det automatiske ind-/udfoldningssystem, videosystemet på terminalen med to kameraer som standard (fire kameraer er ekstraudstyr), den automatiske stensikring, den reversible og svingbare køleventilator, overvågningen af brændstoffilteret, og så videre bidrager ifølge producenten til den størst mulige ydelse med minimal vedligeholdelse. Elektronisk dataregistrering, måling af brændstofforbrug, automatisk klimaanlæg, varmeapparat, bakkamera og centralsmøring er en del af det omfattende standardudstyr på Maus 5. Efter ønske kan der integreres roe-logistiksystemer, uden ekstra terminaler, direkte i hovedterminalen (integreret applecation-management). Det automatiske, sensorstyrede vandsprinklersystem letter læssearbejdet betydeligt under vanskelige driftsforhold.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame