Sæd fra limousine-tyrene Grønbjerg Hugoe og Slågård Polled Ingmar er nu tilgængelig i inseminørens sædspand, og begge tyre udmærker sig ved at have gennemført individafprøvningen med særdeles gode resultater. Især tyrenes tilvækst har været helt enestående, oplyser Dansk Limousineforening.

Hugoes årsvægt var 746 kg, som sammen med en daglig tilvækst i forsøget på 2.414 gram gav et T-tal på hele 123. Ingmars årsvægt var 671 kg, som sammen med en daglig tilvækst i forsøgsperioden på 2.021 gram gav et T-tal på 115. På alle øvrige måleparametre er de to tyre markant bedre end gennemsnittet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Allerede inden sædtapningen af Grønbjerg Hugoe begyndte, var der stor opmærksomhed om tyren Hugoe, der i forsøget i gennemsnit voksede 100 gram i timen. Landbrugsavisen bragte således i december 2013 en artikel om supertyren, som måske kan "slå de blå". I løbet af 1,5-2 år vil tyrens afkom vise, om Hugoe lever op til forventningerne.

Ingmar hører også til i eliten

Tyren Ingmar er forholdsvis højstillet, hvilket typisk tiltaler de avlere, der vægter eksteriør højt. Det gode udseende synes i øvrigt at ligge i generne for Ingmar, da Ingmar er halvbror til den tidligere Interbreedvinder, Slågård Bernard.

Ingmar er heterozygotisk polled (genetisk hornløs), hvilket også gør ham attraktiv. Ingmars genetiske status gør, at 50 procent af hans afkom vil blive polled.

Om Ingmar er der desuden det gode at sige, at dens sæd har vist sig egnet til kønssortering. Der er i først omgang produceret Y-Vik sæd af Ingmar, og der arbejdes på også at fremstille X-Vik sæd.

Grønbjerg Hugoe, der er opdrættet af Keld Jensen, Nr. Nebel, er efter tyren Alcapone, som er privatimporteret fra Frankrig, og har Karensminde Villiam som morfar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Slågård Ingmar, der er opdrættet af Jens Borup, Vejen, er efter Dansk Limousine Forenings insemineringstyr Kalkenbjerg Polled Charles og har Halvæble Picasso som morfar.